Önként és dalolva – KÖSZI-est az EHE-n

Szöveg: Mudra Balázs
Képek: Hegedüs Kende

Budapest – 2022. december 6-án 17:00 órakor újra megjelentek a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület önkéntesei az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnájában, hogy megismertessék a hallgatókkal, illetve a Melanchton szakkollégium lakóival, milyen is a KÖSZI-hez tartozni. Lássuk, milyen estét eredményez, ha a hit és az önkéntesség összehozza az embereket.

Önként és dalolva – KÖSZI-est az EHE-n

Az EHE kápolnájába belépve izgatott várakozás fogadta a vendégeket: Wächter Baldó már az áhítatára készülődött, Kovács Péter pedig a gitárját hangolta a dicsőítő énekek zenei aláfestéséhez. Ez volt az est nyitó mozzanata, mely a KÖSZI önkéntesei és a kollégisták elé tárult egy kellemes kedd este az EHE kápolnájában.

Amint összegyűltek az önkéntesek és a vendégek, az est házigazdái, Hegedüs Kende és Szabó B. András megnyitották a programot a KÖSZI Egyesület ismertetésével, valamint néhány, a szívükhöz közel álló történettel, melyek egyből közelebb húzták az érdeklődőket a közösséghez. Meséltek a hideg téli estén is melegséget árasztó KÖSZI-táborok emlékeiről, illetve a közösség szépségéről, szeretetéről.

Ezután Baldó az általa választott igerészen keresztül üzente mindannyiunknak, hogyha a kereszténység megtalál és hív minket, fogadjuk el a hívását, hiszen segít a küzdelmeink legyőzésében és értelmet ad az életünknek. „Jézus mondja: Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok; én legyőztem a világot.” (János evangéliuma 16,33) A dicsőítő énekekhez Peti megadta az alaphangot, a vendégek így könnyedén bekapcsolódhattak a közös éneklésbe.

Az áhítat után a KÖSZI önkéntesei egy online kvízzel hívták játékra a jelenlévőket. Az érdekes és tanulságos kérdések mellett helyet kaptak a vicces és személyesebb hangvételűek is. Például megtudhattuk, hogy, milyen táborokat szervez a KÖSZI, kik kerültek igazán közel egymáshoz az egyesületi önkéntesség során, illetve hogy a KÖSZI mindenkit szívesen lát soraiban, aki érdeklődik az önkéntesség iránt. A kvíz eredményhirdetése után az egyesület elnöke, Kelényi Zsolt beszélt részletesebben a KÖSZI felépítéséről és működéséről.

Az utolsó programpont végleg mosolyt csalt a jelenlévők arcára, ugyanis az önkéntesek palacsintával és forralt borral kedveskedtek a vendégeknek. A jóleső evés-ivás mellé kellemes beszélgetések, sztorizgatások társultak kisebb-nagyobb körökben, kolisokkal és KÖSZI-sekkel vegyesen.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, hogy kíváncsi volt a KÖSZI Egyesületre és nyitott volt arra, hogy megismerje önkénteseinket! Aki pedig maga is kedvet kapott az önkéntességhez, várjuk szeretettel Egyesületünkben: https://koszi.net/a-koszi-rol/onkentesseg/

Önként és dalolva - válogatás

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI által szervezett Önként és dalolva program a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel együttműködésben valósult meg.

KÖSZI-est
Előző bejegyzés
Nyerj karácsonyi dísszel KÖSZI ajándékutalványt!
Következő bejegyzés
Ráhangolódtunk az ünnepekre a 13. KÖSZI Karácsonyon
keyboard_arrow_up