Önként és dalolva! megújítva – KÖSZI-est az EHE-n

Szöveg és fotó: Tihanyi Hanna

Budapest – 2019. november 27-én a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért ismét meglátogatta az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnáját, hogy megtartsa Önként és dalolva! néven ismert bemutatkozó estjét. Az alkalom az eddigi évekhez hasonlóan áhítattal és közös zenéléssel kezdődött, és a KÖSZI-sek által készített finom falatokkal zárult, azonban a kettő között egy egészen új programot láthattak a résztvevők.

Önként és dalolva! megújítva – KÖSZI est az EHE-n

Az esti áhítatra összegyűltek az érdeklődő kollégisták, valamint a KÖSZI önkéntesei, hogy együtt hallgassák meg Szabó B. András evangélikus lelkészt, aki a közösség létrehozásának keresztény képességéről beszélt a következő igeszakaszhoz kapcsolódóan: „Amit tehát láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek is, hogy nektek is közösségetek legyen velünk: a mi közösségünk pedig közösség az Atyával és az ő Fiával, Jézus Krisztussal. Ezt azért írjuk meg nektek, hogy örömünk teljes legyen.” (1János 1,3‭-‬4)

Az idei Önként és dalolva! est eltért az előző évi alkalmaktól: Tóth Lilla, a KÖSZI egyik önkéntese és az est főszervezője a sokak által ismert Honfoglaló játék egy különleges változatát állította össze az estére, amely a KÖSZI Foglaló nevet kapta. Ezen a játékon keresztül lehetett betekintést kapni a szervezet életébe, felépítésébe és programjaiba azáltal, hogy a feladatok a különböző táborok és a KÖSZI koktélbár köré épültek.

A résztvevők csapatokat alkottak és így próbáltak választ adni az időnként meglehetősen furfangos kérdésekre. A játék teljes mértékben interaktív volt, több feladatnál is egy tábort összefoglaló videónak a részleteit kellett megfigyelni, hogy rájöjjünk a helyes megfejtésre. Így tudtuk meg például, hogy a KÖSZI koktélbárt összefoglaló kisfilmben összesen 24 alkalommal jelent meg a KÖSZI logó és, hogy az idei Napvető kalandtáborban a batikoló festékek közül a barna volt a legnépszerűbb szín.

A KÖSZI önkéntesei nemcsak a csapatokat erősítették, hanem személyes történeteiket is elhozták magukkal a játékra. A hittudományi egyetem hallgatóinak pedig az volt a feladata, hogy megtippeljék, vajon melyik tábori élmény igaz teljesen és melyikben van egy kis ferdítés. Előkerültek igazán régi, már-már elfeledett történetek és voltak friss élmények is a történetek között.

A jó hangulatú játékot követően az estét a már megszokott módon az önkéntesek által készített finom falatok elfogyasztása zárta, eközben pedig lehetősége nyílt a résztvevőknek kötetlen beszélgetéseken keresztül még jobban megismerni az egyesületet is.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI által szervezett Önként és dalolva program a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel együttműködésben valósult meg.

KÖSZI-est
Előző bejegyzés
Bátorság, hit, oroszlánkirály – Ilyen volt a 86. KÖSZI Megálló istentiszteletet
Következő bejegyzés
Együtt hangolódva az ünnepekre – 10. KÖSZI Karácsony
keyboard_arrow_up