Csillámos szombat – Az országos evangelizáción járt a KÖSZI is

Budapest – Idén ősszel a Deák téri evangélikus templomban került megrendezésre az országos evangelizáció. A borongós idő ellenére is sokan gyűltek össze az ország minden részéből 2015. október 10-én, hogy különböző előadásokat hallhassanak és közösségben beszéljenek az élet fontos kérdéseiről. A KÖSZI is részt vett a rendezvényen, az egyesület képviselői érdekes programokkal kedveskedtek a gyerekeknek.

„Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni?”- címmel hirdette meg idén a Magyarországi Evangélikus Egyház az evangelizációt. Kosztolányi Dezső méltán ismert verssora alapján résztvevők és előadók egyaránt a teljes, tiszta élet témáját járták körül.

A szombati nap közös énekléssel, köszöntéssel és igehirdetéssel kezdődött. 11 órától többféle szekció és bibliakör közül választhatott a hallgatóság, a lehetőségek között mindenki találhatott érdeklődési körének megfelelő csoportot. A beszélgetéseket rövid ebédszünet, majd tanúságtételek követték, melyek során Boros Lajos és Dr. Somody Imre meséltek életükről. A programsorozatot igehirdetés és közös úrvacsora zárta, mely még tovább mélyítette ennek a napnak a fontosságát.

Mindeközben a Deák téri evangélikus templom óvodáját vidám gyerekzsivaj töltötte be. Mialatt a szülők elmerültek az evangelizáció témájában, addig a gyermekek sem unatkoztak, lehetőségük nyílt kergetőzni, gyöngyöt fűzni, arcot festetni és önfeledten játszani. A KÖSZI-t öten képviseltük ezen az alkalmon, s amíg a fiúk társasjátékokkal szórakoztatták a nagyobbakat, addig mi lányok arcot és csillámtetoválásokat festettünk az érdeklődőkre. Mindkettő nagy népszerűségnek örvendett.

Én ezen a délelőttön ismerkedtem meg a csillámtetoválás rejtelmeivel, melyhez – legnagyobb megkönnyebbülésemre – nem kell más, csak egy sablon, egy bőrbarát ragasztó és csillámpor; a végeredmény pedig pár napon belül magától lekopik, addig azonban boldoggá teszi viselőjét. A kislányok nálam sokkal tájékozottabbak voltak e téren s az apró székeken helyet foglalva már sorolták is, hogy mely mintákat, milyen színekben szeretnék. A nap abszolút győztese az egyszarvú lett. Ebédre már rengetek figura, sokféle színben pompázott a karokon: cicák, párducok, macik, szívecskék és pillangók csillogtak a fényben.

A minták festegetésében, a gyerekek lelkesedésén túl az volt a legjobb, hogy ameddig a ragasztó száradt, addig beszélgethettem kis megrendelőimmel. Így megtudtam, hogy a legtöbben sötét hajnalban keltek, hogy eljöhessenek szüleikkel; hogy mennyire örülnek ottlétüknek; és azt is, hogy ők bizony már tudják, mik szeretnének lenni, ha nagyok lesznek. Örömmel hallgattam a jövendő óvónénik, cukrászok, állatorvosok és balerinák csacsogását és nem is vettem észre, mennyire elszaladt az idő.

Jó érzés volt szó szerint is egy kis csillogást vinni ebbe az igazán őszies hétvégébe, de számomra még ennél is többet adott, hogy hallhattam a gyerekek történeteit és terveit. Jó látni, hogy ebben a rohanó és néha ijesztő világban igenis vannak olyanok, akik nyitott szívvel várják a holnapot. Az pedig, hogy álmaik valóra válhatnak-e, rajtunk is múlik.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele az Országos Evangelizáción a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Szívvel-Lélekkel Alapítvány támogatásával valósult meg.

Országos evangelizáció
Előző bejegyzés
Az EPOT-on járt a KÖSZI – személyes beszámoló
Következő bejegyzés
Ki vagy? Kivagy? – Találkozás idegenekkel a 40. KÖSZI Megálló interaktív istentiszteleten
keyboard_arrow_up