Állj a lábadra! – Ismét az országos evangelizáción szolgált a KÖSZI

Budapest – Idén ősszel a Deák téri evangélikus templomban rendezték meg az országos evangelizációt. A hideg idő ellenére is sokan gyűltek össze az ország minden részéből 2016. október 8-án, hogy különböző előadásokat hallhassanak meg és közösségben beszéljenek az élet fontos kérdéseiről. A KÖSZI is részt vett a rendezvényen, az egyesület képviselői érdekes programokkal kedveskedtek a gyerekeknek.

Állj a lábadra! – Ismét az országos evangelizáción szolgált a KÖSZI

Ahogyan arról az evangelikus.hu is beszámolt, Állj a lábadra! – Reformáció ma címmel rendezték meg az országos evangelizációt idén Budapesten, a Deák téren. A nap közös énekléssel kezdődött, majd a tanúságtételt és az igehirdetést követően a résztvevők számos elgondolkodtató, ma is aktuális témát körüljáró szekció közül választhattak.

A rendezvény ideje alatt a teljes családdal érkezők a gyermekeket a Deák téri Kisdeák Evengélikus Óvodában hagyhatták, ahol mi, a KÖSZI önkéntesei fogadtuk őket. Nagy lelkesedéssel vártuk a lurkókat, elhoztuk a már szinte hagyományos programnak számító csillámtetoválásokat, amit a visszatérő gyermekek szinte már el is vártak tőlünk. A délelőtt folyamán, főképp a lányok számára, a főszerep a színezésé volt, a fiúk az ezernyi kirakós, autós és építős játékkal bíbelődtek. Jó volt látni, hogy testvérek, unokatestvérek, ismerősök és ismeretlenek milyen könnyedén ismerkednek és játszanak együtt. A lányok a ruhás ládából válogattak, egyszerre mindenki királylány és hercegnő lett. Szerencsére a kisebbeket is odaengedték a képzelt vacsora elkészítéséhez.

Délben mindenki csatlakozott családjához egy gyors ebédre. A délutáni foglalkozáson, a gyerekek nagy örömére, Endreffy Kornélia elkezdte a bőrbarát csillámtetoválásokra vonatkozó „rendelések” felvételét és elkészítését. Fiúk és lányok magabiztosan választották ki kedvenc motívumaikat, melyeket aztán több napig is bőrükön viselhettek. Akiknek a bőre nem engedélyezte a „tetoválást”, azok papíron vihették el a csillámos élményt.

A délután folyamán az óvoda galériája képezte a gyerekek bázisát, s a konyha szinte minden kelléke felköltözött. A csöppségek, a nagyok mintájára, elindultak ugyan a lépcsőkön, mi azonban vigyázva győzködtük őket, hogy még érdemes a babakocsit idelenn tologatni, s nem kell még a magasba vágyni.

Szerintem minden gyermek megtalálta a maga kedvére valót és a mosoly világnapja után egy nappal sem vallottunk kudarcot, mosollyal váltunk el a rendezvény végén a szülőktől és a gyerekektől egyaránt.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele az Országos Evangelizáción a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Szívvel-Lélekkel Alapítvány támogatásával valósult meg.

Országos evangelizáció
Előző bejegyzés
A jövő táborvezetői az 5. SZIVI Ifjúságivezető-képző táborban
Következő bejegyzés
Indulj el egy úton! – Vendégségben a Megálló
keyboard_arrow_up