Pünkösdi Piknik – “Egyetértés legyen közöttetek Jézus Krisztus akarata szerint”

Szöveg: Ságody Nóra, Ságody Réka Kép: Lajtos Sára, Szalai Nóra

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Ifjúsági bizottsága pünkösdöt megelőző csütörtökön, 2019. június 6-án szervezte meg a PIKNIK – Pünkösdi Ökumenikus Ifjúsági Estet, melynek lebonyolításában ismét segítséget nyújtott a KÖSZI. Örömmel öleltem meg a régi, kedves ismerősöket, az együtt töltött néhány óra igazi kikapcsolódás volt.

Pünkösdi Piknik 2019 – “Egyetértés legyen közöttetek Jézus Krisztus akarata szerint”

Az egész esemény már a  15 órakor kezdődő focikupával indult, a katolikus-protestáns örökrangadó győztese az evangélikus egyetemisták Erős vár FC csapata lett.

Az igei alkalmat Kondor Péter evangélikus püspök tartotta, a következő bibliai üzenet alapján: „A türelem és vigasztalás Istene pedig adja meg nektek, hogy egyetértés legyen közöttetek Jézus Krisztus akarata szerint, hogy egy szívvel, egy szájjal dicsőítsétek a mi Urunk Jézus Krisztus Istenét és Atyját” – Róma 15:5-6. Valóban szükséges naponta emlékeztetni magunkat, hogy a szeretet nem személyválogató, a minket bántókat és ellenségeinket is szeretni kell. Hittestvéreinkkel pedig egyetértésben kell élni, ez Isten parancsa egész életünkre nézve.

Szívet-lelket felpezsdítő esti dicsőítés remek levezetés volt, egymást váltották a színpadon a zenekarok. A szervezők nem feledkeztek meg a vacsoráról sem, aminek elkészítésében a KÖSZI Egyesület önkéntesei is lelkesen segítettek. A szörp és zsíroskenyér mellett lehetett jókat beszélgetni, kisebb körökben együtt énekelni, imádkozni.

A jó hangulat és a kötetlen, fesztelen lelki együttlét mindannyiunknak sokat jelentett a vizsgaidőszakban.

Remélem, jövőre is ott lehetek veletek.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele a PINKNIK – Pünkösdi Ökumenikus Ifjúsági Esten a Szívvel-Lélekkel Alapítvány támogatásával valósult meg.

Egyéb
Előző bejegyzés
Nem maradunk támasz nélkül – 82. KÖSZI Megálló istentisztelet Piliscsabán
Következő bejegyzés
Kaland az érzelmek világában – 23. KÖSZI Napvető mesetábor
keyboard_arrow_up