A KÖSZI is részt vett a Szélrózsa utótalálkozón

Budapest – 2015. február 28-án a 10. Szélrózsa utótalálkozóján, a Fasori Evangélikus Gimnáziumban járt a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért. Egy új önkéntesünk az alábbi cikkben foglalja össze élményeit az eseményről. Személyes beszámoló!

Február utolsó napján a budapesti Fasori Evangélikus Gimnázium, illetve a Fasori Evangélikus Templom adott otthont a 2014-es Szélrózsa utótalálkozójának. A KÖSZI is lehetőséget kapott, hogy az eseményen képviseltesse magát, így egy standdal és sok lelkes önkéntessel jelentünk meg. A rendezvény reggel kilenckor áhítattal kezdődött a templomban. Ekkorra mi, a KÖSZI korán kelő önkéntesei már kész voltunk az asztalunkkal, ahol táborokban készült fényképekkel, táboros és Megállós plakátokkal, szórólapokkal, matricákkal és érdekes kérdőívvel vártuk az érdeklődőket. A Lift! zenekar által színesített áhítat után lassan benépesült az iskola is, a tornaterem felé vezető folyosón nagy eséllyel találhattunk rá a KÖSZI-táborba potenciálisan jelentkezni vágyó és érdeklődő fiatalokra, szülőkre, akik a sűrű programok közepette is meg-megáltak érdeklődni nálunk.

Ezúttal is sok önkéntes el tudott jönni, felváltva dolgoztunk, így lehetőség volt egy-egy előadás meghallgatására is a szabadidőnkben, vagy csak nézelődni, beülni a Cafe El Mondóba beszélgetni, ismerősökkel találkozni. A közös ebéd után újult erővel fogadtuk az érdeklődőket, akik közül reméljük, a jövőben színesíteni fogják a KÖSZI csapatát akár a Megálló interaktív istentiszteletek szervezésében és lebonyolításában, akár táboroztatásban.

Bízunk benne, hogy jelenlétünkkel színesítettük a Szélrózsa utótalálkozó programját. Reméljük továbbá, hogy a találkozón jelenlévő számos kamaszhoz, fiatalhoz, kisgyerekes szülőkhöz eljutott így a KÖSZI, és ezáltal a Megálló istentisztelet, valamint táboraink híre, és hamarosan viszont láthatjuk őket valamelyik következő alkalmunkon.

Az egész részt vevő önkéntes csapat nevében írhatom, hogy egy élményekkel teli, jó napot hagyhattunk magunk mögött. Örülünk, hogy részt vehettünk a 10. Szélrózsa utótalálkozójának programjain, miközben képviselhettük szervezetünket és új embereket ismerhettünk meg.

Szívesen önkénteskednél, de nem tudod, hol kezdd el? Szereted a táborok hangulatát, a gyerekek csillogó tekintetét, zsibongását? Szeretnél egy jó fej, lelkes csapat tagja lenni? Ha a fenti kérdésekre igen a válaszod, nézd meg honlapunkat, és légy te is a KÖSZI önkéntese!

A KÖSZI csapata már lelkesen szervezi a következő Megálló istentiszteletet, melyet március 22-én 18:00-kor tartunk a Deák téri templomban, illetve a KÖSZI Életfonal tábort, melyet május 7-10. között tartunk Piliscsabán.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) részvétele a Szélrózsa utótalálkozón a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Egyéb
Előző bejegyzés
Csak szex és más semmi? – 34. Megálló interaktív istentisztelet a KÖSZI szervezésében
Következő bejegyzés
Wifitolvajok és BKK-bliccelők – Leszállsz a következő Megállónál?
keyboard_arrow_up