Szeretet és tisztelet! – Megtartották a 108. KÖSZI Megálló istentiszteletet

Szerző: Tóth Lilla

Fotó: Gulya Orsolya

Piliscsaba – A szeretet és a tisztelet témakörét jártuk körbe a 108. KÖSZI Megálló istentiszteleten Endreffy Kornélia igehirdetése során, melyre 2024. április 7-én került sor a 16. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor lezárásaképp. A kiválasztott igerészlet így szólt: „Mindenkinek adjátok meg a tiszteletet, a testvéreket szeressétek, az Istent féljétek…” (1Péter 2,17)

Szeretet és tisztelet! – Megtartották a 108. KÖSZI Megálló istentiszteletet

A 108. KÖSZI Megálló istentiszteleten a Béthel Otthon új templomában Endreffy Kornélia felhívta a figyelmet az emberek közötti tisztelet fontosságára és annak szoros kapcsolatára a szeretettel. A beszéd során arra ösztönzött, hogy mindenkinek adjunk megfelelő tiszteletet, szeressük egymást, és tiszteljük Istent. 

A választott központi igéje a következő volt: „Mindenkinek adjátok meg a tiszteletet, a testvéreket szeressétek, az Istent féljétek…” (1Péter 2, 17) 

Lehet, hogy te nem adsz bizonyos emberekért túl sokat, Isten azonban ad. Azt mutatja, ismered Istent. A Biblia szerint Isten szeretet. Ha megismered Istent, életed megtelik szeretettel. Azt is mondja a Biblia: „aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten szeretet. “

Korni megosztotta a saját tapasztalatait, kihangsúlyozva a generációk közötti különbségeket, és felhívva a figyelmet arra, hogy a mai gyerekek már 8 év alatt is mennyit változtak. A technológiai fejlődés példáját hozta fel, megemlítve saját tapasztalatait a nyomógombos telefonokról és a laptopokról. 

A tisztelet és a szeretet közötti kapcsolatot vizsgálva, Korni arra buzdított, hogy mindkettő kéz a kézben járjon egymással. Korni rámutatott arra, hogy Isten minden embert értékesnek teremtett, és mindenki megérdemli a szeretetet és tiszteletet. Jézus példáját felhasználva arra buzdított, hogy tanuljunk tisztelni és szeretni másokat, még akkor is, ha nem mindig kapjuk vissza ugyanezt.

A beszéd során felvetődött a kérdés, hogy miért olyan nehéz szeretni és tisztelni egymást. Korni arra ösztönzött, hogy próbáljuk megadni másoknak azt a szeretetet és tiszteletet, amit mi magunk is szeretnénk kapni. Emellett arra buzdított, hogy ne felejtsük el elfogadni és tisztelni az idősebb generációk tapasztalatait és hozzájárulását.

Végül Korni arra ösztönzött, hogy imádkozzunk azért, hogy képesek legyünk tisztelettel és szeretettel fordulni embertársaink felé, és elfogadni a különféle helyzeteket és személyiségeket.

Várunk titeket szeretettel a következő Megálló istentiszteleten, mely a 23. KÖSZI Nyomkereső detektívtábor Mini turnusának lezárásaképpen, 2024. 07. 05-én 15:00-kor kerül megrendezésre Budapesten!

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról, és önkéntes lehetőségeinkről!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

Megálló
Előző bejegyzés
„Generációk viharában” – Ilyen volt a 16. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor
keyboard_arrow_up