Tábortalálkozót és Megálló istentiszteletet szervezett a KÖSZI

Budapest – A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) új kezdeményezésként 2018. március 10-én tábortalálkozót szervezett, melyet KÖSZI Megálló istentisztelet követett. A táborokban merült fel az az igény, hogy milyen jó is lenne találkozni a tábor kapuin kívül és együtt tölteni pár értékes órát. Így a KÖSZI önkéntesei lelkesen megszervezték az első alkalmat a Deák téri evangélikus egyházközségben. Egész délután folyamatosan jöttek a résztvevők, táborozók, táboroztatók és érdeklődők egyaránt.

A KÖSZI-tábortalálkozó énekléssel kezdődött – mely meghatározó esemény a táborok mindennapjai során is –, majd a kis társasággal játszottunk, nevettünk. Érdekes volt nagyon, mert most a táborozók és táboroztatók együtt vettek részt mindenben, jobban megismerhettük egymást, a vicces sztorikat, emlékeket és személyes történeteket.

Legutóbbi táborunk a 9. KÖSZI Téli berek évindító hétvége volt. Nem hagyhattuk ki, hogy fel ne elevenítsük a programokat, sétákat, bulizós estéket és a személyes élményeket. A „Te mit vittél haza a hétvégéből?” kérdésre csak úgy záporoztak a válaszok, az elgondolkodtató elmélkedések. Azt mondhatjuk, hogy sokunk választ kapott a kérdésre: Pénzt vagy életet?

Az élménydús délutánt a KÖSZI Megálló istentisztelet zárta. A lelki megérkezést az igehirdetés követte, az Apostolok cselekedeteiből (9,1–5) Saul története és feleszmélése: „Ki vagy, Uram?” Az egyik oldalon ott áll az eltökéltség, a lelkesedés és az elhivatottság, a másikon a valós találkozás Istennel. Gondoljunk csak bele, a családi minták, a hittanórák, az istentiszteletek, a KÖSZI-táborok értékesek, de ha elmarad a találkozás Istennel, a bizonyosság, akkor nem érhetik el céljukat. Isten előkészíti számunkra a nagy találkozásokat, de őt is észre kell vegyük. A KÖSZI-tábortalálkozón, majd a KÖSZI Megálló istentiszteleten találkozhattunk egymással, értékes órákat tölthettünk el.

Reméljük, hogy a következő, májusi alkalmon lehetőségünk lesz kimozdulni, élvezni a jó időt és feleleveníteni a 12. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor élményeit. Várunk szeretettel!

A következő KÖSZI Megálló istentiszteletet 2018. április 15-én tartjuk Piliscsabán a 7–12. osztályosok számára szervezett KÖSZI Életfonal életvezetési tábor lezárásaként. A táborra még lehet jelentkezni a KÖSZI honlapján.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) által szervezett KÖSZI-tábortalálkozó és a 74. KÖSZI Megálló interaktív istentisztelet a Deák tér evangélikus gyülekezettel és a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

MegállóTábortalálkozó
Előző bejegyzés
Balatongyörökön tartották a 73. KÖSZI Megálló istentiszteletet
Következő bejegyzés
Nagy sikerrel zárult a XXVII. Országos Evangélikus Gyülekezeti Hittanverseny
keyboard_arrow_up