XVIII. Országos Evangélikus Hittanverseny – Légy kreatív a KÖSZI-vel!

Szöveg: Lajtos Sára, Kép: Szalai Nóra

Budapest – 2019. március 30-án, egy szép, napsütéses szombaton újra a gyerekeké volt a főszerep az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Budapest-Zuglói Egyházközség udvarán. Ezen a napon a Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében megrendezték a XXVIII. Országos Evangélikus Hittanversenyt, valamint gyereknapot is tartottak – a lebonyolításban pedig a KÖSZI is aktív szerepet vállalt.

Hála Istennek több százan vettek részt ezen az alkalmon, ahol öröm volt látni, hogy milyen sok gyereknek van sokrétű és mélyreható ismerete a Bibliáról. Mivel a verseny idén is két külön körben zajlott le, a versenyre várakozók a köztes időben különleges programok közül választhattak. Ebben volt a Gyülekezeti és Missziói Osztály segítségére a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület, azaz a KÖSZI.

XVIII. Országos Evangélikus Hittanverseny - Légy kreatív a KÖSZI-vel!

Önkéntes társaimmal együtt arra törekedtünk, hogy a gyerekek számára izgalmas és kreatív feladatokat készítsünk elő, amelyhez igei tartalmat is tudnak kapcsolni. Így alkottunk közösen papírból virágkoszorúkat, melyeknek oldalára egy-egy ige is került, valamint a gyerekek készíthettek még papírgalacsinokból kirakott, mozaik-hatású Luther-rózsát, illetve origami-technikával készült könyvjelzőket. Természetesen, mint minden évben, idén is óriási sikert aratott a csillámtetoválás.

A kézműveskedés mellett a versenyre várakozó gyerekek kipróbálhattak különböző társasjátékokat, így játék közben jobban megismerkedhettek a többi versenyzővel. A többi önkéntes társam nevében is bátran kijelenthetem, hogy külön öröm volt számunkra látni a gyermekek arcán a boldogságot és elégedettséget, amikor elhagyták a kézműves sarkunkat, kezükben lobogtatva az új kreálmányukat.

A KÖSZI nevében szeretettel gratulálunk minden egyes versenyzőnek, hiszen bejutni az országos döntőbe elismerésre méltó teljesítmény. Köszönjük továbbá az összes gyereknek a részvételt, mert nemcsak Ti, hanem mi is új élményekkel térhettünk haza.

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület részvétele az Országos Evangélikus Hittanversenyen a Szívvel-Lélekkel Alapítvány együttműködésében valósult meg.

Hittanverseny
Előző bejegyzés
KÖSZI Napvető táborok: SZIVI Táborvezetők akcióban – Csapó egy
Következő bejegyzés
Dönts okosan! – 13. KÖSZI Életfonal életvezetési tábor
keyboard_arrow_up