22. KÖSZI Napvető mesetábor (napközis)
2018. július 9–13. – Budapest-Erzsébetváros

Idei mottónk: Vándorúton
Korosztály: 2017/18-as tanévben 1-6. osztályosok

Te is szeretnél néha útra kelni, és szerencsét próbálni, ne adj Isten, néha világgá menni? Segítőtársakat találni, akikre jóban-rosszban számíthatsz, és megfejteni útvesztő rejtélyét? Kiállni a három próbát, és elnyerni a fele királyságot? A KÖSZI Napvető mesetáborban idén  vándorútra indulunk a mesék birodalmába, ahol bármi lehetséges, hamuban sült pogácsa és mindentudó tarisznya készül, mesebeli állatokkal találkozol, és garantáltan nagy vidámság kísér végig a közös úton.

Ez az a hely, ahol akkor is süt a nap, ha odakint éppen esik az eső. Ahol közelről megnézheted a katicát, és mesélhetsz neki egy mesét. Versenyre kelnek az autók, és egy legóvár királya leszel. Kézműves Palotába költözünk, Táncházban járjuk a táncot, éneklünk és zenélünk, még Mesél az erdő is… Alig várjuk, hogy velünk nyaralj, és új barátokat szerezz!

A KÖSZI Napvető mesetábor egy olyan, kisiskolások számára szervezett napközis tábor, amely egy egész hetes felejthetetlen élményt biztosít azoknak a gyerekeknek, akik még otthon alszanak a szüleikkel. Szeretnénk elérni, hogy a Budapesten töltött napokat a gyerekek éppúgy nyaralásnak éljék meg, mint az utazásokat, miközben játszva, énekelve, táncolva, mesét hallgatva, kézműveskedve fejlődhetnek is. Szerető közösséget építünk, segítünk barátokat találni, az önbizalmat táplálni, és mosolyt csalni a legfélénkebbek arcára is. A mesék világának felidézésével mi egy vidám utazásra hívjuk a gyerekeket, amely ötvözi a játékot, a mozgást, a zenét, a kézművesség örömeit. A kis vándorok biztosan boldogan térnek majd haza! Otthonos környezetben várja a kicsiket a gyerekek táboroztatásában gyakorlott, dinamikus csapatunk.

Érdekel a tábor, ElőregisztrálokBiztosan jövök, jelentkezem
 • Játékos csapatépítő programok: Portya (csapatos vetélkedő), Forgó színpad (játékos foglalkozás), Macska-egér játék (fogójáték), Ki mit tud?
 • Külső programok: Kirándulás
 • Személyiségfejlesztő programok: Kupaktanácsok (kiscsoportos, interaktív foglalkozások lelki témában),  Meseboltos (pszichodramatikus játék) Vándorgyűlés (tábori megbeszélés)
 • Készségfejlesztő programok: Kézműves palota, Zenebona (zenés-éneklős-táncos foglalkozás), Bábszínház, Mesemondó kör
 • Mozgásos programok: Foci, Táncház, Capture the flag (számháború feldolgozva), Mesetorna

Helyszín: Evangélikus Középiskolai Kollégium, 1074 Budapest, Rózsa utca 1.
Az Evangélikus Középiskolai Kollégium épülete kiváló helyszín a 22. KÖSZI Napvető mesetábornak. Jól megközelíthető, de nem zajos utcában, közel az Almássy téri védett, elkerített játszótérhez, a gyönyörűen felújított Rózsák téri templomhoz és gondozott parkjához menedékhely a város forgatagában.

Tanulószobái a kiscsoportos munka, közösségi terei az egész tábort megmozgató programok szolgálatában állnak. Aszfaltozott focipályáját a sportban aktívabb táborozók örömmel fogják birtokba venni, de akik csendes pihenő alatt szívesebben vonulnak vissza, a belső szobákban találhatnak nyugalmat.

Az egész tábor ideje alatt más rendezvény nem lesz az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban,illetve folyamatos portaszolgálat biztosított, senki illetéktelen nem juthat be az épületbe.

Képek az Evangélikus Középiskolai Kollégiumról

Megközelítés autóval: A Blaha Lujza tér felől a Dohány utcán elindulva vagy a Keleti pályaudvar felől a Rottenbiller utcán elindulva 2 percre található.

Megközelítés közösségi közlekedéssel: A 74-es, 75-ös vagy 76-os trolibuszról a Rózsák tere megállóhelynél kell leszállni.

Táborozók fogadása, kísérete: A táborozókat minden nap 7:00 és 8:00 között várják táborvezetőink a  portán, délután pedig a szülőket várjuk 17:00 és 18:00 között. Csak a szülői nyilatkozatban megjelölt családtagra bízzuk táborozóinkat. Táborvezetőink a szülők megérkezéséig biztosítanak programot. Természetesen mód van arra is, hogy a város más pontjáról kísérjék a gyermekeket a helyszínre vezetőink, ez az egyéni igények és szükségletek alapján a tábor előtti néhány hétben fogjuk egyeztetni az érintett családokkal. A felmerülő igényt minden esetben a jelentkezésnél előre szükséges jelezni.

A táborozók minden nap 3-szor helyben elkészített egészséges és friss hozzávalókból készült ételeket kapnak:

 • reggeli: kenyér, felvágott, sajt, zöldség, lekvár, müzli, tej, tea;
 • ebéd: meleg étel;
 • uzsonna: szendvics, gyümölcs.
 • Speciális étrend: Ha bármilyen ételallergiád / intoleranciád van, tudunk kérni speciális étrendet, de ezt feltétlenül jelezd a jelentkezésedben!
 • Betegség, gyógyszer: Ha bármilyen betegséged van, illetve gyógyszert kell szedned, kérlek a regisztrációnál jelezd ezt, és azt is, hogy tudod-e egyedül szedni, vagy szükséged van-e segítségre.
 • Sajátos nevelési igény (SNI): Mindamellett, hogy táborainkban célunk a legteljesebb társadalmi és közösségi integráció, bizonyos sajátos nevelési igényű gyerekek fogadására nem vagyunk felkészülve. Azoknak a jelentkezőknek, akik mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékossággal, autizmus spektrum zavarral, súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral  küzdenek, javasoljuk, hogy egy erre specializálódott szervezetnél jelentkezzenek táborba, ahol szakértő gyógypedagógusok tudják őket fogadni.
Minél korábban jelentkezel és utalod át a költségtérítést, annál kevesebbet kell fizetned!

A költségtérítés, illetve a jelentkezési és befizetési határidők az alábbiak:

 • Szemfüles Szöcske jelentkezési időszak: 2018. március 2. és 2018. április 6. között
  Fizetendő költségtérítés: 20.000 Ft
 • Megfontolt Mókus jelentkezési időszak: 2018. április 7. és 2018. május 25. között
  Fizetendő költségtérítés: 22.000 Ft
 • Tétova Teknős jelentkezési időszak: 2018. május 26. és 2018. június 15. között
  Fizetendő költségtérítés: 24.000 Ft
 • Lomha Lajhár jelentkezési időszak: 2018. június 16. és 2018. július 6. között.
  Fizetendő költségtérítés: 28.000 Ft

Felhívjuk a figyelmet, hogy nem elegendő az egyes időszakok végéig jelentkezned, a költségtérítést is addig szükséges befizetned. A befizetés időpontjának a befizetési bizonylaton szereplő dátumot tekintjük. Internetes átutalás esetén kérjük mentsd el az elektronikus átutalás bizonylatát, és azt küldd el.

A 22. KÖSZI Napvető mesetábor részvételi díját a KÖSZI bankszámlaszámára kell utalni a következők szerint:

Kedvezményezett neve: KÖSZI Egyesület
Számlaszám: 10701506-66304865-51100005 (CIB Bank)
Közlemény: K3-2018 Támogatás + (táborozó neve)

A költségtérítést a következő módon juttathatod el hozzánk:

 • banki átutalással;
 • közvetlen banki befizetéssel;
 • belföldi postautalványon (piros csekk), de ebben az esetben csak a bankszámlát tudjuk címzésképpen elfogadni.

Kérjük, hogy a KÖSZI székhelyére postán ne küldj pénzt. Kizárólag bankszámlaszámára küldd a költségtérítést. A postai címre küldött költségtérítések nem érkeznek meg! Az általad fizetendő teljes költségtérítés befizetése után küldd el a befizetési azonosítót a koszi@koszi.net címre. Ez átutalás esetén a tranzakciós szám, közvetlen banki befizetés, vagy belföldi postautalvány (piros csekk) esetén a fiókszám + ügyletszám.

A költségtérítés tartalmazza a következőket:

 • Napi háromszori étkezés (részletesen lásd az Étkezés menüpontnál)
 • Programköltség
 • A tábor időtartama alatt történő esetleges utazási költségeket

A költségtérítés NEM tartalmazza a következőket:

 • A lakhely és a tábor helyszíne közötti utazási költség
 • Tábori póló költsége, mely 2.000 Ft-ért vásárolható meg

Bármikor lehetősége van a részvételt lemondó jelentkezőnek maga helyett mást küldeni: ebben az esetben banki és adminisztrációs költségeket nem vonunk le, a befizetett összeget az új jelentkező befizetésének tekintjük. A jelentkezést visszamondó és az új jelentkező a befizetett összeg elszámolását maguk között rendezik el. A jelentkezés ilyen fajta cseréjét feltétlenül kérjük előre, e-mailben jelezni.

Jelentkezés lemondása a Szemfüles Szöcske jelentkezési időszakban, azaz 2018. február 15. és 2018. április 6. között
Ebben az esetben a befizetett összeg 90%-át tudjuk visszafizetni. Ilyenkor még nem rendeltünk meg szolgáltatásokat, de a számunkra is felmerülő banki és adminisztrációs költségeket le kell, hogy vonjuk.

Jelentkezés lemondása a Megfontolt Mókus jelentkezési időszakban, azaz 2018. április 7. és 2018. május 25. között
Ebben az esetben a befizetett összeg 60%-át tudjuk visszafizetni. Ilyenkor már megrendelünk bizonyos szolgáltatásokat, illetve előzetes létszámot jelentünk a szálláshely felé, és ezeket már nem minden esetben lehet módosítani.

Jelentkezés lemondása a Tétova Teknős jelentkezési időszakban, azaz 2018. május 26. és 2018. június 15. között
Ebben az esetben a befizetett összeg 30%-át tudjuk visszafizetni. Ilyenkor már minden szükséges eszközt megvásárolunk, a szükséges szolgáltatások legnagyobb részét megrendeljük, amelyeket már nem minden esetben lehet visszamondani.

Jelentkezés lemondása a Lomha Lajhár jelentkezési időszakban, azaz 2018. június 16. és 2018. július 6. között
Ebben az esetben a befizetett összeg 10%-át tudjuk visszafizetni. Ilyenkor már minden szükséges eszközt megvásárolunk, minden szükséges szolgáltatást megrendelünk, amelyeket már nem minden esetben lehet visszamondani.

A fenti költséghozzájárulást csökkentheted akár 5.000 Ft-tal is, ha többen együtt jelentkeztek a táborba, ha elhívod testvéredet vagy egy olyan új táborozót hozol, aki még sohasem volt KÖSZI-táborban. A kedvezmények tehát összevonhatók (maximum 5.000 Ft értékben), azaz minél több táborozót mozgósítasz, annál több kedvezményt kapsz, de egy általad mozgósított táborozó után csak egyféle kedvezményt kaphatsz.

 • Kerületi kedvezmény: -4.000 Ft
  A kedvezmény lényege: Amennyiben a táborozó az 5., 6., 7., vagy 8. kerületben él vagy jár iskolába, kedvezményben részesül.
  Ki jogosult igénybe venni: A Kerületi kedvezményt régi és új táborózóink is igénybe vehetik, akik 5., 6., 7., vagy 8. kerületi lakcímmel rendelkeznek vagy ezen kerületekben járnak iskolába.
  Igénybevételre vonatkozó feltételek, korlátozások: A Kerületi kedvezményt kizárólag azok vehetik igénybe, akik bizonyítani tudják lakcímkártyájukkal vagy diákigazolványukkal, hogy az 5., 6., 7., vagy 8. kerületben élnek vagy járnak iskolába.
 • Csoportos kedvezmény: -2.000 Ft
  A kedvezmény lényege: Amennyiben minimum hárman (barátok, rokonok, iskolatársak, stb.) egyszerre jelentkeztek, fejenként 2.000 Ft kedvezményt kaptok, tehát ennyivel kevesebbet kell utalni.
  Ki jogosult igénybe venni: A Csoportos kedvezményt régi és új táborózóink is igénybe vehetik.
  Igénybevételre vonatkozó feltételek, korlátozások: A Csoportos kedvezményt kizárólag azok vehetik igénybe, akiket a csoport minden tagja kölcsönösen megjelölt a Jelentkezési lap kitöltésekor. A csoport tagjának utólagos megjelölésére nincs lehetőség, tehát feltétlenül egyeztessetek előzetesen. A kedvezményt csak abban az esetben tudjátok igénybe venni, ha mindannyian, tehát a csoport minden tagja ugyanabba a nyári táborunkba jelentkezik.
 • Testvérkedvezmény:  -2.000 Ft
  A kedvezmény lényege: Amennyiben egy vagy több testvéreddel együtt jöttök el a táborba, minden testvér fejenként 2.000 Ft kedvezményt kap a költségtérítésből, ennyivel kevesebbet kell utalni.
  Ki jogosult igénybe venni: A Testvérkedvezményt régi és új táborózóink is igénybe vehetik.
  Igénybevételre vonatkozó feltételek, korlátozások: A Jelentkezési lapon mindannyian jelezzétek egymás nevét! A Testvérkedvezmény azután is igénybe vehető, miután kitöltötted a Jelentkezési lapot, de ekkor a koszi@koszi.net címre küldött e-mailben jelezni kell ezt a testvéred jelentkezésekor. Ha már befizetted a Testvérkedvezmény nélküli magasabb költségtérítést, akkor a testvéred díjából írjuk jóvá a Te kedvezményedet is. Testvérkedvezményünkre azok a testvérek is jogosultak, akik nem ugyanabba a nyári táborunkba jelentkeznek. Egymás nevének feltüntetése azonban ebben az esetben is feltétlenül szükséges.
 • KÖSZI Nagykövet kedvezmény:  -2.000 Ft
  A kedvezmény lényege: Ha már voltál KÖSZI-táborban, és jól érezted magad, hívd el egy barátodat, aki még soha sem vett részt KÖSZI-táborban! Minden egyes új táborozóért 2.000 Ft kedvezményt kapsz, ennyivel kevesebbet kell utalni. Ráadásul ezáltal KÖSZI Nagykövet leszel, és egy különleges, csak KÖSZI Nagyköveteknek szóló KÖSZI-pólót adunk ajándékba!
  Ki jogosult igénybe venni: A KÖSZI Nagykövet kedvezményt csak olyan táborozó veheti igénybe, aki régebben már részt vett valamelyik KÖSZI-táborban, s most egy olyan barátját, ismerősét, esetleg osztálytársát vagy testvérét hozza magával, aki azonban még egyszer sem volt KÖSZI táborban.
  Igénybevételre vonatkozó feltételek, korlátozások: Kérjük, feltétlenül jelezd a Jelentkezési lapon, hogy ki lesz az új táborozó, aki a te mozgósításodnak köszönhetően jelentkezett valamelyik nyári táborunkba. A KÖSZI Nagykövet kedvezmény tehát abban az esetben is igénybe vehető, ha az általad megjelölt új táborozó nem ugyanabba a nyári táborba jelentkezik, ahová te. Ez a kedvezmény azután is igénybe vehető, miután kitöltötted a Jelentkezési lapot, de ekkor a koszi@koszi.net címre küldött e-mailben jelezni kell ezt az új táborozó jelentkezésekor. Ha már befizetted a KÖSZI Nagykövet kedvezmény nélküli magasabb költségtérítést, akkor kérésedre a kedvezmény mértékét visszatérítjük neked vagy egy későbbi KÖSZI-tábornál felhasználhatod.
 • NOE-kedvezmény: -3.000 Ft
  A kedvezmény lényege: Amennyiben szüleid tagjai a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE), és rendelkeznek érvényes NOE-tagsággal, akkor 3.000 Ft kedvezményt kapsz, ennyivel kevesebbet kell utalni.
  Ki jogosult igénybe venni: Bárki, akinek a családja érvényes NOE-tagsággal rendelkezik.

Amennyiben a család anyagi helyzete miatt problémát jelent a költségtérítés, illetve az utazási költség előteremtése a kedvezmények igénybevétele után is, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítvány Kincskereső pályázatán kérhetsz támogatást a tábori költségtérítés kifizetéséhez, illetve az utazási költségekhez. A jelentkezéshez keresd fel a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapját.

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány gondoskodik arról, hogy azok a gyerekek, fiatalok is eljussanak a KÖSZI-táborokba, akik családjának ez súlyos anyagi terhet jelentene. Az alapítvány kizárólag civil pályázati forrásokból, 1%-os felajánlásokból és magánadományokból tartja fenn működését. Ezért kérjük, hogy amennyiben módod és lehetőséged van rá, támogasd a Szívvel-Lélekkel Alapítványt adománnyal, hogy a szűkülő források mellett is minél több rászoruló gyermeknek és fiatalnak adhassanak önkénteseink táborainkban életre szóló élményeket, segíthessék lelki és értékbeli fejlődésüket.

Az adomány befizetésének részleteit a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapján éred el.

A KÖSZI Napvető mesetábor kapcsolattartója:

Szabó Rubina Tünde
marketingmenedzser
+36 20 220 6096
koszi@koszi.net

KÖSZI Napvető mesetábor kedvcsináló videója

 

Életképek a KÖSZI Napvető mesetáborból


Képek az Evangélikus Középiskolai Kollégiumról