10. KÖSZI Téli berek évindító hétvége
2019. február 7-10. – Őrbottyán

Idei mottónk: Az idő fogságában
Korosztály: 18–29 éveseknek

Mindig kevés van belőle, Meg nem vásárolhatod, S amennyit elveszel tőle, Annál több lesz belőle. Kitaláltad, mi az?

(*****I****d****ő*****)

Sokszor Te is azt kívánod, bárcsak 30 órából állna egy nap, de még úgy sem férne bele minden teendőd? Hiába tervezel meg mindent előre, így is folyton kiszaladsz a keretből? Kevesebb alvással is be lehet érni… de aztán folyton fáradt vagy?

Ha Te is állandó versenyfutásban állsz az idővel, sőt, néha úgy érzed, kegyetlen dolog, hogy a múlt és jövő közé rekedtünk, végy Te is részt fiatal felnőtteknek szóló téli táborunkban! Szakmai előadás, időgazdálkodás tréning, meseterápia, bensőséges áhítatok, szuper közösségi élmény és felejthetetlen szórakozás vár.

A KÖSZI Téli berek évíndító hétvége egy olyan tábori élmény, amely 18-29 évesek fiatal felnőtteknek szól. A szervezők meghívott előadók segítségével és az adott területen professzionális alapossággal elmerülve minden évben egy olyan témát dolgoznak fel, amely ennek a korosztálynak az életében jelentős szerepet játszik. Szakmai előadások, a személyiség fejlődését és az önismeretet előmozdító tréningek, motivációs gyakorlatok, kiscsoportban együttgondolkodó beszélgetések, közös elcsendesedések várják a résztvevőket, miközben a szórakozás, közös sport, játékok, film és bulizás gondoskodik a kikapcsolódásról. Tréner, pszichológus, lelkész, közgazdász, jogász és sokféle szakma képviselője rakhatja itt össze tudását, és egy olyan közösség alakulhat ki érdeklődő és nyitott fiatalokból, ami az év többi részében is elkíséri őket.

Biztosan jövök, jelentkezemÉrdekel a hétvége, Előregisztrálok
Kiemelt előadóink, programjaink

Miért (nem) volt karórája Ábrahámnak? -Megjegyzések az Ószövetség idő fogalmához-
Dr. Kőszeghy Miklós

Fura egy jószág az idő. Megfoghatatlan. Talán jobb, ha el sem kezdünk gondolkodni rajta. Bölcsebb dolog másra hagyni ezt a gondolkodást. De talán nem is annyira a görögökre, hanem még régebbre nyúlva, az Ószövetség világában kellene keresnünk néhány támpontot.  

Meghívott előadónk, Dr. Kőszeghy Miklós történész, az EHE Ószövetségi Teológia Tanszékének munkatársa, főállású oktatóként dogozik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, ahol 2012 óta vezeti az Ókortörténeti Tanszéket.
A 10. KÖSZI Téli berek táborban az Ószövetség időszemléletéről tart előadást nekünk, melyben mind kultúrtörténetileg, mind a teológia oldaláról izgalmas szellemi utazásra invitál mindenkit.

Előadás egy forradalmi idő-,
feladatmenedzsment módszertanról (GTD) –
Hamar Domonkos

Hamar Domonkos az ELTE természettudományi karán diplomázott, de nem lett sem matematikus, sem – ahogy eredetileg képzelte – zenész, illetve színész sem. Sokáig rendezvényszervezőként dolgozott és olyan módszert keresett, ami segít a párhuzamosan futó projektek és állandóan változó prioritások között is a felszínen maradni. Amikor rátalált a Getting Things Done módszerre (GTD) egyből tudta, hogy megtalálta, amit keresett és a fejébe vette, hogy ezt az egész országgal megismerteti. A GTD olyan elvek és módszerek összessége, melyek nemcsak feladataink elvégzésének idő- és teljesítménybeli hatékonyságát növelik, hanem segítenek megbirkózni a párhuzamosan futó feladatok okozta stresszel is.

Időgazdálkodási minitréning –
dr. Kővári-Horváth Márta
tréner

Elcsúszol a határidőkkel? Azt érzed, hogy betemetnek a tennivalók? Teszed a dolgod, de mégsem látod az eredményét? Folyamatosan azt érzed, hogy kifolyik az idő a kezed közül és nem jut minőségi idő arra, amire szeretnéd? Esetleg mindenhonnan elkésel? Ezek a kérdések sokunkat érint rohanó világunkban. Ha az előző kérdésekre igen a válasz, akkor itt az ideje, hogy megtanuld az időgazdálkodás lényegét! Hiszen, mint tudjuk: az idő pénz! Közismert mondás, sokan mégis azt érezzük, hogy nem elég hatékonyan osztjuk be napjainkat. A szervezetlenség és a feladatok tömkelege gyakran ahhoz vezet, hogy kapkodunk és elfelejtünk priorizálni. Jó hír azonban, hogy az időgazdálkodás egy tanulható és tökéletesíthető képesség. Ehhez nyújt segítséget az időgazdálkodási mini tréning játékos, kreatív, interaktív feladatokkal.

Meseterápiás workshop –
dr. Horváthné Pellionisz Petra
tanácsadó szakpszichológus

“Boldogan éltek, míg meg nem haltak” – emlékeztetnek minket a mesék… Róluk mára mindenki tudja, hogy nem csak gyerekeknek szólnak, a népmesék pedig olyan igazságokat tanítanak, amelyeket évezredeken át őrzött meg a népi bölcsesség és szájhagyomány. A mesék az időről és annak jelentőségéről is beszélnek nekünk, de azt, hogy kinek személyesen mit tanítanak, azt mindenki magában szűrheti csak át. Ezzel foglalkozik a meseterápia, amelybe te is betekintést nyerhetsz. Ha van merszed felfedezőútra indulni saját bensődbe, és bejárni a mesék útját; meredek hegycsúcsok hágóin és kietlen sivatagokon át barangolni a te hívogató otthonod felé, tarts velem!

1.) 4 féle típusú programra számíthatsz a KÖSZI Téli berekben:

a) spirituális programok: éneklés, áhítat, istentisztelet
b) tartalmi programok: előadások (meghívott és belső előadók) és kapcsolódó, választható workshopok
c) szórakoztató programok: csapatépítés, vetélkedők, csapatjátékok, filmnézés és záróbuli
d) szabadidős programok: közös téli mozgásformák ízlés (és havazás) szerint

2.) Napi programszerkezet:

a) Délelőtt: Interaktív előadás, majd választott témák megbeszélése workshopok formájában, önismereti elemekkel színesítve.
b) Délután: Kötetlen szórakoztató, illetve szabadidős programok.
c) Este: Összerázódást, lelki elmélyülést és közös bulizást lehetővé tevő programok.

3.) Interaktivitás:

A résztvevők előre is, illetve a helyszínen is beleszólást kaphatnak a program alakításába, maguk választhatják meg, mi az, amiben szeretnének részt venni.

HelyszínEllel Ministries Konferenciaközpont, 2162 Őrbottyán, Úr Rétje utca 1.

Megközelítés autóval: Őrbottyánba Budapest felől az M3 autópályán vagy a 3-as főúton Gödöllőig kell menni, majd Szadán és Veresegyházon keresztül eljutunk Őrbottyánban, ahol az első körforgalomba a harmadik kijárón kell kihajtani és a harmadik utcán balra kell kanyarodni a szálláshoz. Ezeken kívül megközelíthető még alacsonyrendű utakon Fóton és Csomádon keresztül, a városhatárt jelző tábla után az első aszfaltos úton jobbra kell fordulni.

Megközelítés autóbusszal: Átszállás nélkül a budapesti Újpest – Városkapu központtól induló autóbusszal lehet eljutni Őrbottyánra. A jegyet a “Református Gyermekotthon” megállóig kell megvenni. A megállótól a menetiránynak ellentétesen kell elindulni, majd balra az első utca már az Úr Rétje utca lesz.

Megközelítés vonattal: A Nyugati pályaudvartól átszállás nélkül vagy egy átszállással lehet eljutni Őrbottyánra. A jegyet Őrbottyánig kell megvenni (Vác állomáson keresztül). A vasútállomástól a menetiránynak megfelelően kell elindulni, majd balra fordulva a Rákóczi Ferenc úton végigsétálva lehet eljutni az Úr Rétje utcáig vagy a vasútállomásról induló helyi járatos busszal a “Református Gyermekotthon” megállóig.

Minél korábban jelentkezel és utalod át a költséghozzájárulást, annál kevesebbet kell fizetned!

 • EarlyBird jelentkezési időszak: 2018. november 16. – 2019. január 11.
  Költséghozzájárulás: 20.000 Ft
  Kedvezmények:
  ° Diákoknak: – 2.000 Ft, azaz fizetendő: 18.000 Ft
  ° KÖSZI-tagoknak*: – 3.000 Ft, azaz fizetendő: 17.000 Ft
 • StandardBird jelentkezési időszak: 2019. január 12. – február 4. 14:00
  Költséghozzájárulás: 22.000 Ft
  Kedvezmények:
  ° Diákoknak: – 2.000 Ft, azaz fizetendő: 20.000 Ft
  ° KÖSZI-tagoknak*: – 3.000 Ft, azaz fizetendő: 19.000 Ft

*KÖSZI-tag alatt a KÖSZI Egyesületbe belépett rendes vagy pártoló tagot értjük.

Felhívjuk a figyelmet, hogy nem elegendő az egyes időszakok végéig jelentkezned, a költséghozzájárulást is addig szükséges befizetned. A befizetés időpontjának a befizetési bizonylaton szereplő dátumot tekintjük. Internetes átutalás esetén kérjük mentsd el az elektronikus átutalás bizonylatát, és azt küldd el.

A 10. KÖSZI Téli berek évindító hétvége költséghozzájárulását a KÖSZI bankszámlaszámára kell utalni a következők szerint:

Kedvezményezett neve: KÖSZI Egyesület
Számlaszám: 10701506-66304865-51100005 (CIB Bank)
Közlemény: K1-2019 Támogatás + (saját neved)

A költséghozzájárulást a következő módon juttathatod el hozzánk:

 • banki átutalással;
 • közvetlen banki befizetéssel;
 • belföldi postautalványon (piros csekk), de ebben az esetben csak a bankszámlát tudjuk címzésképpen elfogadni.

Kérjük, hogy a KÖSZI székhelyére postán ne küldj pénzt. Kizárólag bankszámlaszámára küldd a költséghozzájárulást. A postai címre küldött befizetések nem érkeznek meg! Az általad fizetendő teljes költséghozzájárulás befizetése után küldd el a befizetési azonosítót a koszi@koszi.net címre. Ez átutalás esetén a tranzakciós szám, közvetlen banki befizetés, vagy belföldi postautalvány (piros csekk) esetén a fiókszám + ügyletszám.

A költséghozzájárulás tartalmazza a következőket:

 • Napi ötszöri étkezés (részletesen lásd az Étkezés menüpontnál)
 • Programköltség
 • Szálláshely költsége

A költséghozzájárulás NEM tartalmazza a következőket:

 • A lakhely és a hétvége helyszíne közötti utazási költség.
 • Ágyneműhuzat+törölköző költsége (+500 ft/éj)
 • A hétvége időtartama alatt történő esetleges utazási költségeket
 • KÖSZI póló költsége, mely 2.200 Ft-ért vásárolható meg.
A hétvégén napi 5-ször biztosítunk étkezést:

reggeli: kenyér, felvágott, sajt, zöldség, lekvár, müzli, tej, tea;
ebéd: meleg étel;
uzsonna: gyümölcs;
vacsora: meleg étel vagy kenyér, felvágott, sajt, zöldség lekvár, tej, tea;
pótvacsorakenyér, felvágott, lekvár, tea.

Cserejelentkező küldése esetén:

Bármikor lehetősége van a részvételt lemondó jelentkezőnek maga helyett cserejelentkezőt küldeni: ennek külön költsége nincs, a befizetett összeget a cserejelentkező befizetésének tekintjük. A részvételt lemondó jelentkező és a cserejelentkező a befizetett összeg elszámolását maguk között rendezik el. A cserejelentkező nevét feltétlenül kérjük előre, e-mailben jelezni.

Teljes lemondással, cserejelentkező küldése nélkül:

Amennyiben a részvételt lemondó jelentkező nem küld maga helyett cserejelentkezőt, abban az esetben a befizetett költséghozzájárulás egy részét beszámítjuk egy következő KÖSZI-táborba, hétvégére való jelentkezéskor. A beszámítást csak írásban történő lemondás esetén tudjuk biztosítani, és annak mértéke a lemondás időpontjától függ.

 • Jelentkezés lemondása az EarlyBird jelentkezési időszakban
  Ebben az esetben a befizetett összeg 60%-át tudjuk beszámítani. Ilyenkor már megrendelünk bizonyos szolgáltatásokat, illetve előzetes létszámot jelentünk a szálláshely felé, és ezeket már nem minden esetben lehet módosítani.
 • Jelentkezés lemondása a StandardBird jelentkezési időszakban
  Ebben az esetben a befizetett összeg 30%-át tudjuk beszámítani. Ilyenkor már a szükséges eszközök jelentős részét megvásároljuk, a szükséges szolgáltatások legnagyobb részét megrendeljük, amelyeket már nem minden esetben lehet visszamondani.
Amennyiben a család anyagi helyzete miatt problémát jelent a részvételi díj, illetve az utazási költség előteremtése a kedvezmények igénybevétele után is, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítvány Kincskereső pályázatán kérhetsz támogatást a részvételi díjhoz, illetve az utazási költségekhez. A Kincskereső pályázatot az Alapítvány csak középiskolásoknak írja ki. A jelentkezéshez keresd fel a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapját.

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány gondoskodik arról, hogy azok a fiatalok is eljussanak a KÖSZI-táborokba, hétvégékre, akik családjának ez súlyos anyagi terhet jelentene. Az alapítvány kizárólag civil pályázati forrásokból, 1%-os felajánlásokból és magánadományokból tartja fenn működését. Ezért kérjük, hogy amennyiben módod és lehetőséged van rá, támogasd a Szívvel-Lélekkel Alapítványt adománnyal, hogy a szűkülő források mellett is minél több rászoruló gyermeknek és fiatalnak adhassanak önkénteseink táborainkban életre szóló élményeket, segíthessék lelki és értékbeli fejlődésüket.

Az adomány befizetésének részleteit a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapján éred el.

A KÖSZI Téli berek évindító hétvége kapcsolattartója:

Szalai Nóra
kapcsolati és operatív munkatárs
+36 30 791 8664
koszi@koszi.net


Created with flickr slideshow.