11. KÖSZI Téli berek évindító hétvége
2020. január 30. – február 2. – Balatongyörök

Idei mottónk: Látszat vagy valóság?
Korosztály: 18–29 éveseknek

Ma minden a látszatról szól: légy izmos, vonzó, járj szakkoliba, majd legyen jó állásod, 2 diplomád, 3 gyereked, nagy házad… Még ha a párkapcsolatban nem is valódi tűz ég, fásulttá, kiégetté tesz is a munkád, vagy utálod az egyetemi szakod.

Lassan már nem is tudjuk, mi a valódi, mert csak az számít, hogy trendi legyen, nem pedig hogy igaz. Álarcokat veszünk – néha talán önmagunk előtt is. De mi van az álarc mögött? Meg mered mutatni a valóságot, vagy megelégszel a látszattal? Mi az, amiben igazi értéket lelsz, és amit valóban követni tudsz?

Ha Te is ismered ezeket a dilemmákat, és szívesen gondolkodnál, keresnéd az utat velünk, végy Te is részt fiatal felnőtteknek szóló téli táborunkban! Szakmai előadás, kiscsoportos beszélgetések, személyiségfejlesztő tréning, bensőséges áhítatok, szuper közösségi élmény és felejthetetlen szórakozás vár.

A KÖSZI Téli berek évindító hétvége egy olyan tábori élmény, amely 18-29 évesek fiatal felnőtteknek szól. A szervezők meghívott előadók segítségével és az adott területen professzionális alapossággal elmerülve minden évben egy olyan témát dolgoznak fel, amely ennek a korosztálynak az életében jelentős szerepet játszik. Szakmai előadások, a személyiség fejlődését és az önismeretet előmozdító tréningek, motivációs gyakorlatok, kiscsoportban együttgondolkodó beszélgetések, közös elcsendesedések várják a résztvevőket, miközben a szórakozás, közös sport, játékok, film és bulizás gondoskodik a kikapcsolódásról. Tréner, pszichológus, lelkész, közgazdász, jogász és sokféle szakma képviselője rakhatja itt össze tudását, és egy olyan közösség alakulhat ki érdeklődő és nyitott fiatalokból, ami az év többi részében is elkíséri őket.

Horváthné Pellionisz Petra

Te mit látsz a mesebeli tükörben? – Alkotó-fejlesztő meseterápia

Emlékszel még Hófehérke mostohájának tükrére vagy a varázslatos tükörre az aranynap kastélyában? A mesék hősei mindig is szerettek tükörbe pillantani, ki-ki ízlése szerint, mutassa az a valóságot, vagy éppen annak torzított mását. 

A mesék nekünk is tükröt tartanak, s ebben a varázslatos képben nem csak azt láthatjuk meg, kik vagyunk mi valójában, hanem azt is, mivé válhatunk. A mesék azt is megtanítják nekünk, hogy szeretettel és megbecsüléssel tekintsünk tükörképünkre – s elválhat egymástól mindaz, ami a látszat és ami a valóság. Te melyiket választanád?

A Metamorphoses Meseterápiás Módszer alkotó-fejlesztő meseterápiája segítségével Te is a mesei rend nyomába eredhetsz, s gazdagodhatsz azzal a bölcsességgel, amelyet eleink évszázadokon keresztül őriztek meg a mesék formájában. Játékos, kreatív, interaktív formában, kiscsoportban találhatod meg magad számára a mese üzenetét… Ha nem hiszed, járj hát utána velünk!

 

Image

Bonnyai Zsuzska, hitoktató, stylist és hairstylist 

Hogyan hozd ki a legszebb arcod? Stílus- és testalkat tanácsadás

Emlékszel arra, amikor kicsi voltál és nézted magadat a tükörben és boldogan pörögtél a szoknyácskáidban, vagy kisfiúként időnként olyan felnőttesen akartál felöltözni, mint az apukád? Akkor még milyen csodálattal néztük magunkat a tükörben. 🙂

Aztán ahogy növünk föl, egyre inkább veszítjük el ezt a képességet, és hisszük el azt, hogy amilyenek vagyunk, az nem csodalálatos. Pedig ez így van! Arra fogunk törekedni a programon, hogy megállapítsuk, hogy testalkatokhoz melyek a legelőnyösebb ruha fazonok és azokat milyen stílusokban lehet kombinálni. Ez interaktív ruha puzzle lesz, miközben nagyon sok hasznos tippet igyekszem átadni, amivel azt a bizonyos pluszt bele tudod vinni a hétköznapokban az öltözködésedbe. Mert ne feledd: az öltözködés önkifejezés, az az első dolog amivel kommunikálunk. Tarts velem!

 

Image

Dzurek Alexandra

Életkavalkádok a megszokásokon túl

Világjáró, felfedező, jóga oktató, angol tanár, óvónő, ökológus és élethosszig tartó tanuló. Közel 7 éve él már távol a hazájától. Ezalatt az idő alatt Skóciában, Vietnámban, Costa Ricán és Ecuadorban tartózkodott életvitelszerűen. 

Az előadás központi témája, hogy érdemes nyitottan szemlélni az életet, mindenféle kulturális és társadalmi elvárásoktól mentesen. Az a modell, amit tanultunk nem az egyetlen, mely szerint élhetjük az életünket. Sokszor észre sem vesszük és azok a korlátok, amelyeket mi magunk vagy mások állítottak nekünk mennyire megnehezítik, hogy önálló döntéseket hozzunk.

Meg fogtok ismerkedni Szandi személyes életútjával, mi az ő mozgatórugója, céljai és hogy mi volt az a fordulópont az életében, ami végérvényesen az utazás ösvényére terelte. Valamint olyan embereket fog bemutatni, akikkel a világ különböző pontjain ismerkedett meg és nagy hatást gyakoroltak a látásmódjára és az életfelfogására.

Interaktív személyes és csoportos feladatokon keresztül segít felfedezni, hogy melyek azok az gondolkodás- és viselkedés normák, amelyek idejüket vesztették és megakadályozhatnak bennünket, hogy nyitottan szemléljük a világot.

 

Image

Created with flickr slideshow.