10. KÖSZI Téli berek évindító hétvége
2019. február 7-10. – Őrbottyán

Idei mottónk: Az idő fogságában
Korosztály: 18–29 éveseknek

Mindig kevés van belőle, Meg nem vásárolhatod, S amennyit elveszel tőle, Annál több lesz belőle. Kitaláltad, mi az?

(*****I****d****ő*****)

Sokszor Te is azt kívánod, bárcsak 30 órából állna egy nap, de még úgy sem férne bele minden teendőd? Hiába tervezel meg mindent előre, így is folyton kiszaladsz a keretből? Kevesebb alvással is be lehet érni… de aztán folyton fáradt vagy?

Ha Te is állandó versenyfutásban állsz az idővel, sőt, néha úgy érzed, kegyetlen dolog, hogy a múlt és jövő közé rekedtünk, végy Te is részt fiatal felnőtteknek szóló téli táborunkban! Szakmai előadás, időgazdálkodás tréning, meseterápia, bensőséges áhítatok, szuper közösségi élmény és felejthetetlen szórakozás vár.

A KÖSZI Téli berek évíndító hétvége egy olyan tábori élmény, amely 18-29 évesek fiatal felnőtteknek szól. A szervezők meghívott előadók segítségével és az adott területen professzionális alapossággal elmerülve minden évben egy olyan témát dolgoznak fel, amely ennek a korosztálynak az életében jelentős szerepet játszik. Szakmai előadások, a személyiség fejlődését és az önismeretet előmozdító tréningek, motivációs gyakorlatok, kiscsoportban együttgondolkodó beszélgetések, közös elcsendesedések várják a résztvevőket, miközben a szórakozás, közös sport, játékok, film és bulizás gondoskodik a kikapcsolódásról. Tréner, pszichológus, lelkész, közgazdász, jogász és sokféle szakma képviselője rakhatja itt össze tudását, és egy olyan közösség alakulhat ki érdeklődő és nyitott fiatalokból, ami az év többi részében is elkíséri őket.

Biztosan jövök, jelentkezemÉrdekel a hétvége, Előregisztrálok
Kiemelt előadóink, programjaink

Miért (nem) volt karórája Ábrahámnak? -Megjegyzések az Ószövetség idő fogalmához-
Dr. Kőszeghy Miklós

Fura egy jószág az idő. Megfoghatatlan. Talán jobb, ha el sem kezdünk gondolkodni rajta. Bölcsebb dolog másra hagyni ezt a gondolkodást. De talán nem is annyira a görögökre, hanem még régebbre nyúlva, az Ószövetség világában kellene keresnünk néhány támpontot.  

Meghívott előadónk, Dr. Kőszeghy Miklós történész, az EHE Ószövetségi Teológia Tanszékének munkatársa, főállású oktatóként dogozik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, ahol 2012 óta vezeti az Ókortörténeti Tanszéket.
A 10. KÖSZI Téli berek táborban az Ószövetség időszemléletéről tart előadást nekünk, melyben mind kultúrtörténetileg, mind a teológia oldaláról izgalmas szellemi utazásra invitál mindenkit.

Előadás egy forradalmi idő-,
feladatmenedzsment módszertanról (GTD) –
Hamar Domonkos

Hamar Domonkos az ELTE természettudományi karán diplomázott, de nem lett sem matematikus, sem – ahogy eredetileg képzelte – zenész, illetve színész sem. Sokáig rendezvényszervezőként dolgozott és olyan módszert keresett, ami segít a párhuzamosan futó projektek és állandóan változó prioritások között is a felszínen maradni. Amikor rátalált a Getting Things Done módszerre (GTD) egyből tudta, hogy megtalálta, amit keresett és a fejébe vette, hogy ezt az egész országgal megismerteti. A GTD olyan elvek és módszerek összessége, melyek nemcsak feladataink elvégzésének idő- és teljesítménybeli hatékonyságát növelik, hanem segítenek megbirkózni a párhuzamosan futó feladatok okozta stresszel is.

Időgazdálkodási minitréning –
dr. Kővári-Horváth Márta
tréner

Elcsúszol a határidőkkel? Azt érzed, hogy betemetnek a tennivalók? Teszed a dolgod, de mégsem látod az eredményét? Folyamatosan azt érzed, hogy kifolyik az idő a kezed közül és nem jut minőségi idő arra, amire szeretnéd? Esetleg mindenhonnan elkésel? Ezek a kérdések sokunkat érint rohanó világunkban. Ha az előző kérdésekre igen a válasz, akkor itt az ideje, hogy megtanuld az időgazdálkodás lényegét! Hiszen, mint tudjuk: az idő pénz! Közismert mondás, sokan mégis azt érezzük, hogy nem elég hatékonyan osztjuk be napjainkat. A szervezetlenség és a feladatok tömkelege gyakran ahhoz vezet, hogy kapkodunk és elfelejtünk priorizálni. Jó hír azonban, hogy az időgazdálkodás egy tanulható és tökéletesíthető képesség. Ehhez nyújt segítséget az időgazdálkodási mini tréning játékos, kreatív, interaktív feladatokkal.

Meseterápiás workshop –
dr. Horváthné Pellionisz Petra
tanácsadó szakpszichológus

“Boldogan éltek, míg meg nem haltak” – emlékeztetnek minket a mesék… Róluk mára mindenki tudja, hogy nem csak gyerekeknek szólnak, a népmesék pedig olyan igazságokat tanítanak, amelyeket évezredeken át őrzött meg a népi bölcsesség és szájhagyomány. A mesék az időről és annak jelentőségéről is beszélnek nekünk, de azt, hogy kinek személyesen mit tanítanak, azt mindenki magában szűrheti csak át. Ezzel foglalkozik a meseterápia, amelybe te is betekintést nyerhetsz. Ha van merszed felfedezőútra indulni saját bensődbe, és bejárni a mesék útját; meredek hegycsúcsok hágóin és kietlen sivatagokon át barangolni a te hívogató otthonod felé, tarts velem!


Created with flickr slideshow.