10. KÖSZI Téli berek évindító hétvége
2019. február 7-10. – Őrbottyán

Idei mottónk: Az idő fogságában
Korosztály: 18–29 éveseknek

Mindig kevés van belőle, Meg nem vásárolhatod, S amennyit elveszel tőle, Annál több lesz belőle. Kitaláltad, mi az?

(*****I****d****ő*****)

Sokszor Te is azt kívánod, bárcsak 30 órából állna egy nap, de még úgy sem férne bele minden teendőd? Hiába tervezel meg mindent előre, így is folyton kiszaladsz a keretből? Kevesebb alvással is be lehet érni… de aztán folyton fáradt vagy?

Ha Te is állandó versenyfutásban állsz az idővel, sőt, néha úgy érzed, kegyetlen dolog, hogy a múlt és jövő közé rekedtünk, végy Te is részt fiatal felnőtteknek szóló téli táborunkban! Szakmai előadás, időgazdálkodás tréning, meseterápia, bensőséges áhítatok, szuper közösségi élmény és felejthetetlen szórakozás vár.

A KÖSZI Téli berek évíndító hétvége egy olyan tábori élmény, amely 18-29 évesek fiatal felnőtteknek szól. A szervezők meghívott előadók segítségével és az adott területen professzionális alapossággal elmerülve minden évben egy olyan témát dolgoznak fel, amely ennek a korosztálynak az életében jelentős szerepet játszik. Szakmai előadások, a személyiség fejlődését és az önismeretet előmozdító tréningek, motivációs gyakorlatok, kiscsoportban együttgondolkodó beszélgetések, közös elcsendesedések várják a résztvevőket, miközben a szórakozás, közös sport, játékok, film és bulizás gondoskodik a kikapcsolódásról. Tréner, pszichológus, lelkész, közgazdász, jogász és sokféle szakma képviselője rakhatja itt össze tudását, és egy olyan közösség alakulhat ki érdeklődő és nyitott fiatalokból, ami az év többi részében is elkíséri őket.

Biztosan jövök, jelentkezemÉrdekel a hétvége, Előregisztrálok
1.) 4 féle típusú programra számíthatsz a KÖSZI Téli berek évindító hétvégén:

a) spirituális programok: éneklés, áhítat, istentisztelet
b) tartalmi programok: előadások (meghívott és belső előadók) és kapcsolódó, választható workshopok
c) szórakoztató programok: csapatépítés, vetélkedők, csapatjátékok, filmnézés és záróbuli
d) szabadidős programok: közös téli mozgásformák ízlés (és havazás) szerint

2.) Napi programszerkezet:

a) Délelőtt: Interaktív előadás, majd választott témák megbeszélése workshopok formájában, önismereti elemekkel színesítve.
b) Délután: Kötetlen szórakoztató, illetve szabadidős programok.
c) Este: Összerázódást, lelki elmélyülést és közös bulizást lehetővé tevő programok.

3.) Interaktivitás: A résztvevők előre is, illetve a helyszínen is beleszólást kaphatnak a program alakításába, maguk választhatják meg, mi az, amiben szeretnének részt venni.

A Ellel ministries konferenciaközpont címe: 2162 Őrbottyán, Úr Rétje utca 1.

Autóbusszal: Átszállás nélkül a budapesti Újpest – Városkapu központtól induló autóbusszal lehet eljutni Őrbottyánra. A jegyet a “Református Gyermekotthon” megállóig kell megvenni. A megállótól a menetiránynak ellentétesen kell elindulni, majd balra az első utca már az Úr Rétje utca lesz.

Autóval: Őrbottyánba Budapest felől az M3 autópályán vagy a 3-as főúton Gödöllőig kell menni, majd Szadán és Veresegyházon keresztül eljutunk Őrbottyánban, ahol az első körforgalomba a harmadik kijárón kell kihajtani és a harmadik utcán balra kell kanyarodni a szálláshoz. Ezeken kívül megközelíthető még alacsonyrendű utakon Fóton és Csomádon keresztül, a városhatárt jelző tábla után az első aszfaltos úton jobbra kell fordulni.

Vonattal: A Nyugati pályaudvartól átszállás nélkül vagy egy átszállással lehet eljutni Őrbottyánra. A jegyet Őrbottyánig kell megvenni (Vác állomáson keresztül). A vasútállomástól a menetiránynak megfelelően kell elindulni, majd balra fordulva a Rákóczi Ferenc úton végigsétálva lehet eljutni az Úr Rétje utcáig vagy a vasútállomásról induló helyi járatos busszal a “Református Gyermekotthon” megállóig.

Minél korábban jelentkezel és utalod át a költségtérítést, annál kevesebbet kell fizetned!

 • EarlyBird jelentkezési időszak: 2018. november 16. – 2019. január 11.
  Költségtérítés: 20.000 Ft
  Kedvezmények:
  ° Diákoknak: – 2.000 Ft, azaz fizetendő: 18.000 Ft
  ° KÖSZI-tagoknak*: – 3.000 Ft, azaz fizetendő: 17.000 Ft
 • StandardBird jelentkezési időszak: 2019. január 12. – február 5.
  Költségtérítés: 22.000 Ft
  Kedvezmények:
  ° Diákoknak: – 2.000 Ft, azaz fizetendő: 20.000 Ft
  ° KÖSZI-tagoknak*: – 3.000 Ft, azaz fizetendő: 19.000 Ft

*KÖSZI-tag alatt a KÖSZI Egyesületbe belépett rendes vagy pártoló tagot értjük.

Felhívjuk a figyelmet, hogy nem elegendő az egyes időszakok végéig jelentkezned, a költségtérítést is addig szükséges befizetned. A befizetés időpontjának a befizetési bizonylaton szereplő dátumot tekintjük. Internetes átutalás esetén kérjük mentsd el az elektronikus átutalás bizonylatát, és azt küldd el.

A 10. KÖSZI Téli berek évindító hétvége költségtérítését a KÖSZI bankszámlaszámára kell utalni a következők szerint:

Kedvezményezett neve: KÖSZI Egyesület
Számlaszám: 10701506-66304865-51100005 (CIB Bank)
Közlemény: K1-2019 Támogatás + (saját neved)

A költségtérítést a következő módon juttathatod el hozzánk:

 • banki átutalással;
 • közvetlen banki befizetéssel;
 • belföldi postautalványon (piros csekk), de ebben az esetben csak a bankszámlát tudjuk címzésképpen elfogadni.

Kérjük, hogy a KÖSZI székhelyére postán ne küldj pénzt. Kizárólag bankszámlaszámára küldd a költségtérítést. A postai címre küldött befizetések nem érkeznek meg! Az általad fizetendő teljes költségtérítés befizetése után küldd el a befizetési azonosítót a koszi@koszi.net címre. Ez átutalás esetén a tranzakciós szám, közvetlen banki befizetés, vagy belföldi postautalvány (piros csekk) esetén a fiókszám + ügyletszám.

A költségtérítés tartalmazza a következőket:

 • Napi ötszöri étkezés (részletesen lásd az Étkezés menüpontnál)
 • Programköltség
 • A hétvége időtartama alatt történő esetleges utazási költségeket
 • Szálláshely költsége

A költségtérítés NEM tartalmazza a következőket:

 • A lakhely és a hétvége helyszíne közötti utazási költség.
 • Ágyneműhuzat költsége
 • KÖSZI póló költsége, mely 2.200 Ft-ért vásárolható meg.

 

A hétvégén napi 5-ször biztosítunk étkezést:

reggeli: kenyér, felvágott, sajt, zöldség, lekvár, müzli, tej, tea;
ebéd: meleg étel;
uzsonna: gyümölcs;
vacsora: meleg étel vagy kenyér, felvágott, sajt, zöldség lekvár, tej, tea;
pótvacsorakenyér, felvágott, lekvár, tea.

Cserejelentkező küldése esetén:

Bármikor lehetősége van a részvételt lemondó jelentkezőnek maga helyett cserejelentkezőt küldeni: ennek külön költsége nincs, a befizetett összeget a cserejelentkező befizetésének tekintjük. A részvételt lemondó jelentkező és a cserejelentkező a befizetett összeg elszámolását maguk között rendezik el. A cserejelentkező nevét feltétlenül kérjük előre, e-mailben jelezni.

Teljes lemondással, cserejelentkező küldése nélkül:

Amennyiben a részvételt lemondó jelentkező nem küld maga helyett cserejelentkezőt, abban az esetben a befizetett költséghozzájárulás egy részét beszámítjuk egy következő KÖSZI-táborba, hétvégére való jelentkezéskor. A beszámítást csak írásban történő lemondás esetén tudjuk biztosítani, és annak mértéke a lemondás időpontjától függ.

Jelentkezés lemondása az EarlyBird jelentkezési időszakban, azaz 2018. november 16. és 2019. január 11. között

Ebben az esetben a befizetett összeg 60%-át tudjuk beszámítani. Ilyenkor már megrendelünk bizonyos szolgáltatásokat, illetve előzetes létszámot jelentünk a szálláshely felé, és ezeket már nem minden esetben lehet módosítani.

Jelentkezés lemondása a StandardBird jelentkezési időszakban, azaz 2019. január 12. – február 5. között

Ebben az esetben a befizetett összeg 30%-át tudjuk beszámítani. Ilyenkor már a szükséges eszközök jelentős részét megvásároljuk, a szükséges szolgáltatások legnagyobb részét megrendeljük, amelyeket már nem minden esetben lehet visszamondani.

Amennyiben a család anyagi helyzete miatt problémát jelent a részvételi díj, illetve az utazási költség előteremtése a kedvezmények igénybevétele után is, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítvány Kincskereső pályázatán kérhetsz támogatást a részvételi díjhoz, illetve az utazási költségekhez. A Kincskereső pályázatot az Alapítvány csak általános és középiskolásoknak írja ki. A jelentkezéshez keresd fel a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapját.

A Szívvel-Lélekkel Alapítvány gondoskodik arról, hogy azok a fiatalok is eljussanak a KÖSZI-táborokba, hétvégékre, akik családjának ez súlyos anyagi terhet jelentene. Az alapítvány kizárólag civil pályázati forrásokból, 1%-os felajánlásokból és magánadományokból tartja fenn működését. Ezért kérjük, hogy amennyiben módod és lehetőséged van rá, támogasd a Szívvel-Lélekkel Alapítványt adománnyal, hogy a szűkülő források mellett is minél több rászoruló gyermeknek és fiatalnak adhassanak önkénteseink táborainkban életre szóló élményeket, segíthessék lelki és értékbeli fejlődésüket.

Az adomány befizetésének részleteit a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapján éred el.

A KÖSZI Téli berek évindító hétvége kapcsolattartója:

Szalai Nóra
kapcsolati és operatív munkatárs
+36 30 791 8664
koszi@koszi.net


Created with flickr slideshow.