12. KÖSZI Téli berek évindító hétvége
2021. február

Idei mottónk: Látszat vagy valóság?
Korosztály: 18–29 éveseknek

Ma minden a látszatról szól: légy izmos, vonzó, járj szakkoliba, majd legyen jó állásod, 2 diplomád, 3 gyereked, nagy házad… Még ha a párkapcsolatban nem is valódi tűz ég, fásulttá, kiégetté tesz is a munkád, vagy utálod az egyetemi szakod.

Lassan már nem is tudjuk, mi a valódi, mert csak az számít, hogy trendi legyen, nem pedig hogy igaz. Álarcokat veszünk – néha talán önmagunk előtt is. De mi van az álarc mögött? Meg mered mutatni a valóságot, vagy megelégszel a látszattal? Mi az, amiben igazi értéket lelsz, és amit valóban követni tudsz?

Ha Te is ismered ezeket a dilemmákat, és szívesen gondolkodnál, keresnéd az utat velünk, végy Te is részt fiatal felnőtteknek szóló téli táborunkban! Szakmai előadás, kiscsoportos beszélgetések, személyiségfejlesztő tréning, bensőséges áhítatok, szuper közösségi élmény és felejthetetlen szórakozás vár.

A KÖSZI Téli berek évindító hétvége egy olyan tábori élmény, amely 18-29 évesek fiatal felnőtteknek szól. A szervezők meghívott előadók segítségével és az adott területen professzionális alapossággal elmerülve minden évben egy olyan témát dolgoznak fel, amely ennek a korosztálynak az életében jelentős szerepet játszik. Szakmai előadások, a személyiség fejlődését és az önismeretet előmozdító tréningek, motivációs gyakorlatok, kiscsoportban együttgondolkodó beszélgetések, közös elcsendesedések várják a résztvevőket, miközben a szórakozás, közös sport, játékok, film és bulizás gondoskodik a kikapcsolódásról. Tréner, pszichológus, lelkész, közgazdász, jogász és sokféle szakma képviselője rakhatja itt össze tudását, és egy olyan közösség alakulhat ki érdeklődő és nyitott fiatalokból, ami az év többi részében is elkíséri őket.

Erre a táborra még nem lehet jelentkezni.

12. KÖSZI TéliBerek évindító hétvége

Horváthné Pellionisz Petra

Te mit látsz a mesebeli tükörben? – Alkotó-fejlesztő meseterápia

Emlékszel még Hófehérke mostohájának tükrére vagy a varázslatos tükörre az aranynap kastélyában? A mesék hősei mindig is szerettek tükörbe pillantani, ki-ki ízlése szerint, mutassa az a valóságot, vagy éppen annak torzított mását. 

A mesék nekünk is tükröt tartanak, s ebben a varázslatos képben nem csak azt láthatjuk meg, kik vagyunk mi valójában, hanem azt is, mivé válhatunk. A mesék azt is megtanítják nekünk, hogy szeretettel és megbecsüléssel tekintsünk tükörképünkre – s elválhat egymástól mindaz, ami a látszat és ami a valóság. Te melyiket választanád?

A Metamorphoses Meseterápiás Módszer alkotó-fejlesztő meseterápiája segítségével Te is a mesei rend nyomába eredhetsz, s gazdagodhatsz azzal a bölcsességgel, amelyet eleink évszázadokon keresztül őriztek meg a mesék formájában. Játékos, kreatív, interaktív formában, kiscsoportban találhatod meg magad számára a mese üzenetét… Ha nem hiszed, járj hát utána velünk!

Horváthné Pellionisz Petra

Bonnyai Zsuzska, hitoktató, stylist és hairstylist 

Hogyan hozd ki a legszebb arcod? Stílus- és testalkat tanácsadás

Emlékszel arra, amikor kicsi voltál és nézted magadat a tükörben és boldogan pörögtél a szoknyácskáidban, vagy kisfiúként időnként olyan felnőttesen akartál felöltözni, mint az apukád? Akkor még milyen csodálattal néztük magunkat a tükörben. 🙂

Aztán ahogy növünk föl, egyre inkább veszítjük el ezt a képességet, és hisszük el azt, hogy amilyenek vagyunk, az nem csodalálatos. Pedig ez így van! Arra fogunk törekedni a programon, hogy megállapítsuk, hogy testalkatokhoz melyek a legelőnyösebb ruha fazonok és azokat milyen stílusokban lehet kombinálni. Ez interaktív ruha puzzle lesz, miközben nagyon sok hasznos tippet igyekszem átadni, amivel azt a bizonyos pluszt bele tudod vinni a hétköznapokban az öltözködésedbe.

Mert ne feledd: az öltözködés önkifejezés, az az első dolog amivel kommunikálunk. Tarts velem!

Bonnyai Zsuzska, hitoktató, stylist és hairstylist

Dzurek Alexandra

Életkavalkádok a megszokásokon túl

Világjáró, felfedező, jóga oktató, angol tanár, óvónő, ökológus és élethosszig tartó tanuló. Közel 7 éve él már távol a hazájától. Ezalatt az idő alatt Skóciában, Vietnámban, Costa Ricán és Ecuadorban tartózkodott életvitelszerűen.

Az előadás központi témája, hogy érdemes nyitottan szemlélni az életet, mindenféle kulturális és társadalmi elvárásoktól mentesen. Az a modell, amit tanultunk nem az egyetlen, mely szerint élhetjük az életünket. Sokszor észre sem vesszük és azok a korlátok, amelyeket mi magunk vagy mások állítottak nekünk mennyire megnehezítik, hogy önálló döntéseket hozzunk.

Meg fogtok ismerkedni Szandi személyes életútjával, mi az ő mozgatórugója, céljai és hogy mi volt az a fordulópont az életében, ami végérvényesen az utazás ösvényére terelte. Valamint olyan embereket fog bemutatni, akikkel a világ különböző pontjain ismerkedett meg és nagy hatást gyakoroltak a látásmódjára és az életfelfogására.

Interaktív személyes és csoportos feladatokon keresztül segít felfedezni, hogy melyek azok az gondolkodás- és viselkedés normák, amelyek idejüket vesztették és megakadályozhatnak bennünket, hogy nyitottan szemléljük a világot.

Dzurek Alexandra

Kővári-Horváth Márti

Tréner, coach

Volt már olyan, hogy azt érezted, hogy szívesebben bújnál valaki más bőrébe, aki sikeresebb, gazdagabb, szebb, okosabb és boldogabb, mint te? Mi kell ahhoz, hogy megismerd a valódi énedet és önmagad számára a legjobb legyél?

Több vagy, mint ahogy gondolnád! Sokkal többre vagy képes, mint amit tartasz magadról. Hidd el, hogy a magabiztosság tanulható és sokkal könnyebb, mint ahogy azt gondolnád. Mindannyiunk gondolataiban él egy elképzelés, egy szubjektív pillanatkép magunkról, úgy ahogy a fényképeken: egyes képek jó megvilágításúak, mások sötétek.

A workshop/tréning során interaktív eszközökkel azon dolgozunk majd, hogy felszínre hozzuk közösen az erőforrásaitokat, hogy új megvilágításban lássátok magatokat, felkutatjuk rejtett képességeiteket is, hogy világossá váljon számotokra és miként használhatjátok azokat céljaitok elérésében.

Kőváry-Horváth Márti

Majorosi-Lázár Anita

A test a lélek temploma - "lakberendezési" tippek egy sportolótól

Rendezett ruha, fésült haj, ápolt kezek, lapos has, izmos vádli. A sportos test is gyakran csak egy eszköz, amivel be akarjuk mutatni, elő akarjuk adni magunkat.

A rendszeres sport javítja a vérkeringést, az életkilátásokat, csökkenti a szorongást, fejleszti a szociális készségeket. Ez jól hangzik, de mi történik, ha a sport több lesz, mint hobbi, és létformává válik? Milyen egy hivatásos sportoló egy napja? Eszik palacsintát egy olimpikon? A sportolónak csak sportoló barátai vannak? Az adrenalin és a szigorú rendszer vezethetnek függőséghez? Ha bármit elérhet lemondással, feszes napirenddel, és kemény munkával, magától, van még szüksége egyáltalán Istenre?

Egy élsportoló, kettlebell bajnok lesz a vendégünk, és válaszolja meg a kérdéseinket.
Majorosi-Lázár Anita a jog világát cserélte a profi sportra. A kettlebell sport magyar bajnoka, amatőr kategóriában világbajnok, a szöuli világversenyen a negyedik helyre ért fel. Emellett kettlebell versenyek szervezője, főszervezője.

Ceglédről érkezik hozzánk Balatongyörökre, másnapi horvátországi versenye előtt.

Majorosi-Lázár Anita

Ilyen volt a korábbi KÖSZI Téli berek évindító hétvége