KÖSZI Napvető mesés élménytábor

27. KÖSZI Napvető mesés élménytábor

2023. július 3–7. | Budapest–Zugló
Korosztály: 14. osztályosok | Idei mottónk: Lovagregény

KÖSZI Napvető mesés élménytábor

Idei mottónk: Lovagregény

Te is mindig szerettél volna hercegnő vagy lovag lenni? Mesebeli szárnyakon visszarepülni a múltba, lovagi tornán harcolni, királyi bálon táncolni, szörnyetegekkel megküzdeni? Bájitalt készíteni, vízi csatázni, kincset keresni? De azon se csodálkozz, ha esetleg szembejön majd Elza, Aranyhaj, Batman, Obi van Kenobi vagy valaki más! Ha te is bátran felöltöd a lovagi páncélt, hercegnői tiarát, akkor köztünk a helyed!

Ha mesebeli kalandokra vágysz, a KÖSZI Napvető mesés élménytábort Neked találták ki! Meseszereplőkkel talákozhatsz, segíthetsz nekik vagy belebújhatsz a bőrükbe, rejtélyeket oldhatsz meg, és Te is hőssé válhatsz. Játékos feladatok, akadálypályák, tábortánc, vízi olimpia, Kézműves Palota várnak nálunk, úgy, hogy esténként viszont otthon, a saját ágyadban alszol el. De a legjobb talán az, hogy új barátokat szerzel, és csapatoddal megnyerhetitek a tábori kupát is!

A KÖSZI Napvető mesés élménytábor olyan kisiskolásoknak szól, akik esténként még otthon alszanak, de napközben nagy kalandokra és sok törődésre vágynak. Egy izgalmas, egész héten átívelő játék várja a gyerekeket, hogy közben kapcsolatba kerüljenek a mesehősökkel, vagy épp belebújjanak az ő bőrükbe. Fontos számunkra, hogy a gyerekek nyári napjai tartalmasan teljenek, s miközben játszanak, észrevétlenül fejlődjenek. Az ő érdeklődésükhöz igazodva kínáljuk őket mesés kalandokkal, szerepjátékkal, furfangos feladványokkal, tánccal, mozgásos programokkal, kézműves feladatokkal. Fontos célunk, hogy a tábori napok során értékes történetekkel gazdagodjanak, személyre szóló figyelem vegye őket körbe, és megtanuljanak sikeresen együttműködni egymással. Meseterápias, pedagógiai, tréneri tudásunk legjavával várjuk kis táborozóinkat.

27. KÖSZI Napvető mesés élménytábor

Részletek

Alapinformációk

Típus: napközis
Időpont: 2023. július 3–7.
Helyszín: Evangélikus Hittudományi Egyetem, 1141 Budapest, Rózsavölgyi u. 3. (Bejárat a Lőcsei út 32. felől!) Megnézem »
Korosztály: 1–4. osztályosok
Idei mottónk: Lovagregény
Fizetendő költséghozzájárulás:

  Szemfüles időszak
(Jelentkezési határidő:
2023. április 30. 23:59)
Normál időszak
(Jelentkezési határidő:
2023.  június 30. 11:59)
Befizetendő a jelentkezési határidőig, átutalással: 35.000 Ft 35.000 Ft
Befizetendő a tábor helyszínén, készpénzben: 15.000 Ft 25.000 Ft
Összesen: 50.000 Ft 60.000 Ft

Számos kedvezménnyel csökkentheted a befizetendő összegeket, valamint anyagi problémák esetén vár a Kincskereső pályázat. Részletek a további füleken.

FIGYELEM! Változik a befizetés menete, és nem a teljes összeget kell előre átutalni, ezzel is csökkentve a szülőkre egyszerre nehezedő terheket. Részletek a Befizetési tudnivalóknál.

Fizetendő költséghozzájárulás

  Szemfüles időszak
(Jelentkezési határidő:
2023. április 30. 23:59)
Normál időszak
(Jelentkezési határidő:
2023.  június 30. 11:59)
Befizetendő a jelentkezési határidőig, átutalással: 35.000 Ft 35.000 Ft
Befizetendő a tábor helyszínén, készpénzben: 15.000 Ft 25.000 Ft
Összesen: 50.000 Ft 60.000 Ft

FIGYELEM! Változik a befizetés menete, és nem a teljes összeget kell előre átutalni, ezzel is csökkentve a szülőkre egyszerre nehezedő terheket. Részletek a Befizetési tudnivalóknál.

Felhívjuk a figyelmet, hogy nem elegendő az egyes időszakok végéig jelentkezned, a költséghozzájárulás előre utalandó részét is addig szükséges befizetned. A befizetés időpontjának a befizetési bizonylaton szereplő dátumot tekintjük. Internetes átutalás esetén kérjük, mentsd el az elektronikus átutalás bizonylatát, és azt küldd el.

Túljelentkezés esetén azokat a jelentkezőket részesítjük előnyben, akik már befizették a költséghozzájárulást, illetve annak első részletét.

A költséghozzájárulás tartalmazza a következőket: A költséghozzájárulás NEM tartalmazza a következőket:
 • napi háromszori étkezés,
 • programköltség,
 • a tábor időtartama alatt történő esetleges utazási költségek,
 • helyszín költsége.
 • a lakhely és a tábor helyszíne közötti utazási költség,
 • tábori póló költsége, amit 3.500 Ft-ért szerezhetsz be.

A költséghozzájárulás tartalmazza a következőket:

 • napi háromszori étkezés,
 • programköltség,
 • a tábor időtartama alatt történő esetleges utazási költségek,
 • helyszín költsége.

A költséghozzájárulás NEM tartalmazza a következőket:

 • a lakhely és a tábor helyszíne közötti utazási költség,
 • tábori póló költsége, amit 3.500 Ft-ért szerezhetsz be.

Kedvezmények

A költséghozzájárulást csökkentheted az alábbi három módon:

Kedvezmény neve Kedvezmény mértéke Ki jogosult rá? Mit kell tennem, hogy igénybe vehessem? Összevonhatóság
Barátkedvezmény / Testvérkedvezmény 5.000 Ft Régi és új táborozó egyaránt, aki együtt jelentkezik legalább egy barátjával / testvérével Kérjük, jelentkezésedkor írd be a veled együtt táborozó barátok/testvérek nevét, és bizonyosodj meg róla, hogy ők is megjelölnek téged a saját jelentkezésükkor. Egymással összevonhatók
NOE* kedvezmény 5.000 Ft Régi és új táborozó egyaránt, aki rendelkezik érvényes NOE tagsággal Kérjük, jelentkezésedkor add meg a családod NOE tagsági számát.
KÖSZI Nagykövet kedvezmény 10-40% között**
+ ajándék KÖSZI póló
Csak régi táborozó, aki legalább 1 új táborozót hoz magával. Kérjük, jelentkezésedkor írd be azon táborozó nevét, aki a te hívásodra jött el, és még sosem volt KÖSZI-táborban. Nem vonható össze a többi kedvezménnyel

* Nagycsaládosok Országos Egyesülete
** 1 új táborozó esetén 10%; 2 új táborozó esetén 20%; 3 új táborozó esetén 30%; 4 vagy több új táborozó esetén 40% kedvezmény

Részletes tájékoztatás

  • Barátkedvezmény / Testvérkedvezmény: -5.000 Ft
   A kedvezmény lényege: Amennyiben egy legalább két fős csoport (rokonok, testvérek, barátok, iskolatársak) egyszerre jelentkeztek a táborba, akkor mindegyikőtök 5.000 Ft kedvezményt kap, tehát ennyivel kevesebbet kell utalni.
   Ki jogosult igénybe venni: A Barátkedvezményt / Testvérkedvezményt régi és új táborózóink is igénybe vehetik.
   Igénybevételre vonatkozó feltételek, korlátozások: A Barátkedvezményt / Testvérkedvezményt kizárólag azok vehetik igénybe, akiket a legalább két fős csoport minden tagja kölcsönösen megjelölt a Jelentkezési lap kitöltésekor. A csoport tagjának utólagos megjelölésére nincs lehetőség, tehát feltétlenül egyeztessetek előzetesen. A kedvezményt csak abban az esetben tudjátok igénybe venni, ha a csoport minden tagja be is fizette a költséghozzájárulást. A kedvezményt akkor is igénybe lehet venni, ha a csoport egyik tagja nem ebbe, hanem egy másik nyári KÖSZI-táborba jelentkezik.
  • NOE-kedvezmény: -5.000 Ft
   A kedvezmény lényege: Amennyiben szüleid tagjai a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE), és rendelkeznek érvényes NOE-tagsággal, akkor 5.000 Ft kedvezményt kapsz, ennyivel kevesebbet kell utalni.
   Ki jogosult igénybe venni: Bárki, akinek a családja érvényes NOE-tagsággal rendelkezik.
  • KÖSZI Nagykövet kedvezmény: -10%, -20%, -30%, -40%
   A kedvezmény lényege: Miután részt vettél legalább egyszer egy KÖSZI-táborban, el tudod mesélni másoknak (testvérednek, barátodnak) is – akik még nem élték át ezt az élményt – hogy milyen jól érezted magad közöttünk. Ha elhívod őket a következő KÖSZI-táborba, akkor ezáltal KÖSZI Nagykövet leszel, és egy különleges kedvezményben részesülsz.A csak KÖSZI Nagyköveteknek szóló KÖSZI-pólón kívül minden új ember után kedvezményt kapsz a következő módon:

   • ha 1 főt hozol a táborba, aki még soha nem vett részt KÖSZI táborban, 10% kedvezményt kapsz a költséghozzájárulásból;
   • ha 2 főt hozol a táborba, aki még soha nem vett részt KÖSZI táborban, 20% kedvezményt kapsz a költséghozzájárulásból;
   • ha 3 főt hozol a táborba, aki még soha nem vett részt KÖSZI táborban, 30% kedvezményt kapsz a költséghozzájárulásból;
   • ha 4 főt vagy többet hozol a táborba, aki még soha nem vett részt KÖSZI táborban, 40% kedvezményt kapsz a költséghozzájárulásból.

   Ki jogosult igénybe venni: Bárki, aki már részt vett bármelyik KÖSZI-táborban. FONTOS! KÖSZI Nagykövet csak olyan táborozó lehet, aki régebben már részt vett valamelyik KÖSZI-táborban, s most egy olyan barátját, ismerősét, esetleg osztálytársát vagy testvérét hozza magával, aki azonban még egyszer sem volt KÖSZI táborban.
   Igénybevételre vonatkozó feltételek, korlátozások: Kérjük, feltétlenül jelezd a Jelentkezési lapon, vagy a jelentkezésed után mihamarabb e-mailben a koszi@koszi.net címre, hogy ki lesz az az új táborozó, aki a te mozgósításodnak köszönhetően jelentkezett a táborba.

Hogy vonhatók össze a kedvezmények?

 • A Barátkedvezmény / Testvérkedvezmény összevonható a NOE kedvezménnyel, így a költséghozzájárulást csökkentheted akár 10.000 Ft-tal!
 • Azonban a Nagykövet kedvezmény a fenti Barátkedvezménnyel / Testvérkedvezménnyel és a NOE kedvezménnyel nem vonható össze!

Befizetési tudnivalók

FIGYELEM! Változik a befizetés menete, és nem a teljes összeget kell előre átutalni, ezzel is csökkentve a szülőkre egyszerre nehezedő terheket.

A KÖSZI Napvető mesés élménytáborra az általad fizetendő költséghozzájárulás összegét két részletben kell befizetni:

 • előzetesen a KÖSZI bankszámlaszámára 35.000 Ft-ot kell átutalni;
 • a táborba való megérkezéskor készpénzben kell a fennmaradó összeget kifizetni.

Amennyiben az általad fizetendő költséghozzájárulás az esetleges kedvezmények, illetve a Kincskereső pályázaton elnyert támogatás után kevesebb, mint 35.000 Ft, úgy a teljes összeget utald át előzetesen a bankszámlára, és a helyszínen készpénzben már nem kell további összeget fizetned.

A pontos összegekről részletes tájékoztatást küldünk a tábori jelentkezést visszaigazoló e-mailben.

A költséghozzájárulás előzetesen átutalandó részével kapcsolatos fontos információk:

Lehetőség van az előzetes költséghozzájárulás több részletben való befizetésére is.

Az átutalással kapcsolatos banki adatok:

 • Kedvezményezett neve: KÖSZI Egyesület
 • Számlaszám: 10701506-66304865-51100005 (CIB Bank)
 • Közlemény: Befizető e-mail címe vagy lakcíme

Az előzetes költséghozzájárulás átutalása után küldd el a befizetési azonosítót a koszi@koszi.net címre. Ez banki átutalás esetén a tranzakciós szám, közvetlen banki befizetés, vagy belföldi postautalvány (piros csekk) esetén a fiókszám + ügyletszám.

Az előzetes költséghozzájárulást a következő módokon utalhatod át a KÖSZI bankszámlaszámára:

 • internetes, telebankos vagy személyes átutalással;
 • közvetlen banki befizetéssel a CIB Bank fiókjában;
 • belföldi postautalványon (piros csekk), de ebben az esetben csak a bankszámlát tudjuk címzésképpen elfogadni.

Kérjük, hogy a KÖSZI székhelyére postán ne küldj pénzt. Kizárólag bankszámlaszámra küldd a költséghozzájárulást. A postai címre küldött költséghozzájárulások nem érkeznek meg!

SZÉP kártyát sajnos egyelőre nem áll módunkban elfogadni fizetőeszközként.

Részletfizetési lehetőségek »

Jelentkezés lemondásának feltételei »

Kincskereső pályázat

Amennyiben a család anyagi helyzete miatt problémát jelent a részvételi díj, illetve az utazási költség előteremtése a kedvezmények igénybevétele után is, úgy a Szívvel-Lélekkel Alapítvány Kincskereső pályázatán kérhetsz támogatást a részvételi díjhoz, illetve az utazási költségekhez. A jelentkezéshez keresd fel a Szívvel-Lélekkel Alapítvány honlapját.

Kérdezz-felelek

Nézd meg Kérdezz-felelek oldalunkat, ahol összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és meg is válaszoltuk őket! Legyen szó általános táborozásról vagy épp táborspecifikus információkról, étkezésről, mobiltelefon használatról vagy leutazásról, ezen az oldalon sok mindent megtalálsz. A Napvető mesés élménytáborhoz kapcsolódó kérdéseket itt éred el:

 1. A tábor teljes időtartamánál rövidebb időre is lehet jelentkezni?
 2. Van lehetőség részt venni a táborban napközis jelleggel?
 3. Van lehetőség délutáni alvásra a kisebbeknek?
 4. Milyen a táborhelyszín Zuglóban és hogyan lehet megközelíteni?
 5. Hogyan és mikor jutnak el a gyerekek a táborba és haza napközis tábor esetében?
 6. Milyen étkezést biztosítotok a táborokban?
 7. Milyen speciális étkezési igények kielégítésére van lehetőség?
 8. Kiemelt figyelmet igénylő táborozót is tudtok fogadni?
 9. Hogyan tudom befizetni a költséghozzájárulást?
 10. SZÉP kártyát elfogadtok a táborban fizetőeszközként?
 11. Milyen kedvezményekre lehetek jogosult?
 12. Van lehetőség betegség okán a turnus módosítására? Melyek a jelentkezés lemondásának feltételei?
 13. Nem tudom a teljes tábori díjat kifizetni. Megoldás számomra a Kincskereső pályázat?
 14. Van további részletfizetési lehetőség az előzetesen befizetendő költséghozzájárulás tekintetében?
 15. Tetszik, amit csináltok! Hogyan tudok nektek segíteni?
 16. Vihetnek a gyerekek okostelefont a táborba? A tábor ideje alatt mikor hívhatom fel a gyereket?
 17. Kik felügyelnek a gyerekekre?
 18. Milyen orvosi segítségnyújtásra van mód a táborok ideje alatt?
 19. Mi a teendő, ha nincs TAJ száma a táborozónak (nem magyar állampolgár)?
 20. Milyen programokra lehet számítani egy táborban?
 21. Mennyire keresztény tábor?
 22. Milyen csoportokba osztjátok a gyerekeket?
 23. Mi történik, ha egy adott tábor elmarad?
 24. Hogy kezelitek a COVID járványhelyzetet?

Kérdésed van?

Megtalálhatod a választ a Kérdezz-felelek oldalon,
vagy fordulj hozzám bizalommal!

Pap Norbert, egyesületi koordinátor

Pap Norbert

egyesületi koordinátor

koszi@koszi.net
+36 20 361 7056

Ilyenek voltak a KÖSZI Napvető táborai az elmúlt években

Életképek a KÖSZI Napvető mesetáborból