Papírrepülő

12. KÖSZI Téli berek évindító hétvége

2022. február 3–6. | Béthel Otthon, Piliscsaba
Ajánlott korosztály: 18–29 évesek | Idei mottónk: Hol a határ?

Papírrepülő

Idei mottónk: Hol a határ?

Felnőtt életünkben sokszor adódik a kérdés: Meddig engedjünk másoknak, és mikor védjük önmagunkat? A saját véleményünket harsogjuk, vagy küzdjünk közös célokért? Kit engedjünk be a személyes szféránkba, kit fogadjunk a közösségünkbe, és mennyire gondoskodjunk róluk? Sokszor nehéz meghúzni a határokat, és könnyű elveszteni vagy épp elhatárolni önmagunkat… Nálad hol van a határ? S mi történik, ha átlépik azt? 

A KÖSZI Téli berek évindító hétvége idén is szeretettel várja azokat a fiatal felnőtteket, akik egy nagy csapat részévé válnának, s közben szembenéznének a határok kérdéseivel!

A KÖSZI Téli berek évindító hétvége egy olyan tábori élmény, amely 18-29 évesek fiatal felnőtteknek szól. A résztvevők meghívott előadók segítségével és az adott területen professzionális alapossággal elmerülve minden évben egy olyan témát dolgoznak fel, amely ennek a korosztálynak az életében jelentős szerepet játszik. Szakmai előadások, a személyiség fejlődését és az önismeretet előmozdító tréningek, motivációs gyakorlatok, kiscsoportban együtt gondolkodó beszélgetések, közös elcsendesedések várják a résztvevőket, miközben a szórakozás, közös sport, játékok, film és bulizás gondoskodik a kikapcsolódásról. Tréner, pszichológus, lelkész, közgazdász, jogász és sokféle szakma képviselője rakhatja itt össze tudását, és egy olyan közösség alakulhat ki érdeklődő és nyitott fiatalokból, ami az év többi részében is elkíséri őket.

Erre a táborra jelenleg nem lehet jelentkezni.

KÖSZI Téli berek évindító hétvége
KÖSZI Téli berek évindító hétvége

Részletek

Alapinformációk

Típus: ottalvós

Időpont: 2022. február 3–6.

Helyszín: Béthel Otthon, 2081 Piliscsaba, Széchenyi utca 8–12. Megnézem »

Ajánlott korosztály: 18–29 évesek

Idei mottónk: Hol a határ?

COVID-19 szabályok: A 12. KÖSZI Téli berek évindító hétvégén csak védettségi igazolvánnyal vagy 24 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel rendelkező felnőttek vehetnek részt!
Részletes információk »

Fizetendő költséghozzájárulás:

  Szemfüles időszakban
(2021. 11. 01. – 2021. 12. 28. 23:59)
Normál időszakban
(2021. 12. 29. – 2022. 01. 31. 12:00)
KÖSZI-tag* diák: 22.000 Ft
15.000 Ft
24.000 Ft
18.000 Ft
Nem KÖSZI-tag* diák: 23.000 Ft
15.000 Ft
25.000 Ft
18.000 Ft
KÖSZI-tag* dolgozó: 25.000 Ft
22.000 Ft
27.000 Ft
25.000 Ft
Nem KÖSZI-tag* dolgozó: 25.000 Ft
24.000 Ft
27.000 Ft

Erre a táborra jelenleg nem lehet jelentkezni.

Előadások

Mese-műhely

A mesék évszázadok, évezredek óta részei az emberek életének. Olyan ősi tudást és hagyományt hordoznak magukban, ami nemzedékeken át segített az élet minden időszakában – pl. felnőtté válásban, megküzdésben, határok megtartásában.

Az interaktív, saját élményű műhely alkalmával egy népmesét hívunk segítségül. Elkísérjük a hőst küzdelmes útján, amely során külső és belső határokat is át kell lépnie. Megnézzük, miből gyűjt erőt és mit tanulhatunk tőle.

Gyere el te is a 12. KÖSZI Téli berek évindító hétvégére,
és csatlakozz Tóth Johanna mese-műhelyéhez!

Erre a táborra jelenleg nem lehet jelentkezni.

Tóth Johanna - Mese-műhely a Téli berek évindító hétvégén

Tóth Johanna

Alkotó-fejlesztő Metamorphoses meseterapeuta, mentálhigiénés szakember

Keresztesi Péter - A határaink kitolása és védelme a Téli berek évindító hétvégén

Keresztesi Péter

3. Dan fokozatú Zen Bu Kan Kempo mester

A határaink kitolása és védelme

“Ismerd meg önmagadat!” – írja a delphoi jósda kapujának felirata. De vajon miért is ennyire fontos az önismeret? Talán mert önismeret nélkül az ember sodródik a világgal, nincs egy abszolút pontja, amihez visszacsatolódhatna. Ha vannak is eszközei az élethez, azok nem jelennek meg abban a rendben, ahol hasznára válhatnak az egyénnek és a környezetnek. Nincs tőkesúly, ami visszaránthatná a nagy viharok következtében.

Azok, akik a sodródást választják, azok az alámerülést és a fulladást is kockáztatják. Persze az elmúlás mindannyiunkat elér, de a tudatos halálra való felkészülés egy lépéssel közelebb visz minket önmagunkhoz és a Teremtőhöz is. Hogy kicsit jobb rálátást kapjunk saját magunkra, ismernünk kell szellemi, mentális és fizikális határainkat.

Ebben nyújt nekünk segítséget Renshi Keresztesi Péter előadása.
Velünk tartasz?

Erre a táborra jelenleg nem lehet jelentkezni.

Önkéntesség határain innen és túl

Egy olyan hidat építettünk a szigorúan őrzött határok fölé, amely szeretetből épült, a legkisebbekért: az árvaházakban nevelkedő gyermekekért, sártengerben álló putrikban élő Emberpalántákért!

Egy-egy adománygyűjtés során úgy érzem magam, mint a mesében az a parasztlegény, aki a kis tarisznyájával a vállán elindul szerencsét próbálni. Útjaim során gyakran találkozom hétfejű sárkányokkal, nagyra nőtt óriásokkal, akik erőpróbára hívnak, viszont mindig találkozom jótündérekkel is, akik ilyenkor segítő kezüket nyújtják. S ilyenkor megélem azt, hogy bármilyen kilátástalan is a helyzet, a jóság és a törődés mindig diadalmaskodik!

Szívesen hallanál többet Bonnyai Sándor meséiről?
Találkozzunk a 12. KÖSZI Téli berek évindító hétvégén!

Erre a táborra jelenleg nem lehet jelentkezni.

Bonnyai-Sándor - Önkéntesség határain innen és túl a Téli berek évindító hétvégén

Bonnyai Sándor

Önkéntes

Rihay Szabolcs - Határtalan szeretet - a kereszténység határai a Téli berek évindító hétvégén

Rihay Szabolcs

Történelem szakos bölcsész – tanár

Határtalan szeretet – a kereszténység határai

Egy olyan Isten hívott el minket követésre, akinek a szeretete végtelen, szeretetébe belefér minden ember – sőt az egész teremtett mindenség. És ez az Isten azt várja el tőlünk, az ő kiválasztottaitól, hogy az Ő végtelen szeretetét jelenítsük meg a világban. Vagyis szeressünk mindenkit és mindent. Csak éppen attól, hogy a követőinek hívott el, meghatároz minket a kultúránk, a hagyományaink, az iskolázottságunk, az anyagi helyzetünk, a földrajzi helyzetünk is – hosszan lehetne folytatni mi minden.

Hogyan lehet mégis követni Jézust, hogyan lehet betölteni Isten akaratát? Hagyjuk el a családunkat és kövessük Jézust? Adjuk el mindenünket és részünk lesz a mennyek országában? Szedjük össze ősi ellenségünket az úton, miután rablók támadták meg és fosztották ki, és kötözzük be a sebeit, vigyük el kórházba, és fizessük ki a gyógykezelését? Meddig tudunk Jézussal menni az úton? Hol vannak a határaink? Miért éppen ott? Lehet-e ezen változtatni? Meg lehet-e szabni, hogy mikortól nem vagyok eléggé keresztény? Van-e olyan egyáltalán, hogy nem elég keresztény valaki? Mit jelent Jézus követése egyáltalán?

Szeretnéd megvitatni ezeket a kérdéseket?
Csatlakozz hozzánk egy tartalmas beszélgetésre!

Erre a táborra jelenleg nem lehet jelentkezni.

Élő könyvtár

Az Élő könyvtár felépülőben lévő szenvedélybeteg fiatalokból és addiktológiai szakemberből áll, akiket meghatározott időre az érdeklődő ki tud kölcsönözni, és beszélgetni velük a függőségekről, a szabadulásukról és a megtérésről, Istenkapcsolatról is. A szenvedélybetegség, a függőségek megértéséhez legcélravezetőbb a prevenció személyes életút jellegű formája, ahol a felépülő egy életúton keresztül mutatja be a megélt mélypontokat.

A program nagy sikerrel működik több, mint 10 éve a kallódó ifjúságot mentő misszióban. Évek óta az Élő könyvtár az egyik legsikeresebb program a keresztény ifjúsági találkozókon, most pedig a KÖSZI Téli berekben is “ki tudsz kölcsönözni” valakit, akinek te is megismerheted a történetét.

Ha te is kikölcsönöznél egy Élő könyvet, gyere el a
12. KÖSZI Téli berek évindító hétvégére és beszélgessünk!

Erre a táborra jelenleg nem lehet jelentkezni.

Hamar János - Adna Café - Élő könyvtár a Téli berek évindító hétvégén

Hamar János

MRE KIMM munkatársa

Kérdésed van?

Megtalálhatod a választ a Kérdezz-felelek oldalon,
vagy fordulj hozzám bizalommal!

Tihanyi Hanna

Tihanyi Hanna

operatív és közösségi koordinátor

koszi@koszi.net
+36 20 361 7056

Ilyen volt a KÖSZI Téli berek évindító hétvége az elmúlt években

Életképek a KÖSZI Téli berek táborból