Az út, amin közösen járunk – Ilyen volt a 106. KÖSZI Megálló istentisztelet

Szöveg: Kovács Péter
Fotók: Makó Barbara

Piliscsaba – Nagy öröm volt részt venni a 106. KÖSZI Megálló istentiszteleten 2023. október 30-án a Béthel Otthonban, melyet Endreffy Kornélia tartott a 3. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábor lezárásaként.

106. KÖSZI Megálló istentisztelet

Ez már nem az első őszi táborom a KÖSZI-vel, így örömmel töltött el, hogy újra fejest ugorhattunk a lélekemelő élményekbe. Olyan volt, mintha hazaérkeznénk, és tudtuk, nem lesz könnyű elbúcsúzni. Mégis a tábort lezáró Megálló istentiszteletet vártam a legjobban. Az igehirdetés alapja ezalkalommal a következő, sokak által ismert igerész volt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet.” (János 14:6)

Gondolhatunk életünkre úgy is, hogy az egész egy utazás, és minden nap úton vagyunk. Azonban fontos, hogy ez a jó, az igaz út legyen. A Jézusba vetett hitünk olyankor is átsegít az akadályokon, amikor egyedül nem tudnánk tovább menni, és nem tudnánk elérni azokat a céljainkat, amikre hivatottak vagyunk. Nehéz időszakban inkább csak hagyjuk, hogy a negatív gondolatok ellepjék az elménket, vagy tudatosan átformáljuk őket reménnyé és erővé Isten segítségével? A választás ugyan a miénk, de Isten Szent Lelke mindig segít minket abban, hogy a nekünk legjobb döntést hozzuk meg.

Ezen kívül Korni említette A békés harcos útja című könyvet is, ami minőségi kikapcsolódás lehet tele nagyszerű tanulságokkal és gondolatébresztő részekkel. Az istentisztelet végén pedig mindannyian áldást kaptunk, és egy énekkel zártuk le az alkalmat, amiben egy szép, közös célunk teljesült: megtalálni és kifejezni a harmóniát.

A következő KÖSZI Megálló istentiszteletet 2024. februárjában tartjuk, a fiatal felnőtteknek szóló 14. KÖSZI Téli berek évindító hétvégén! A konferencia témája ezúttal az ember és a gépek viszonya lesz, így izgatottan várom, milyen tanulságokkal távozunk majd. Minden érdeklődőt szeretettel látunk!

106. KÖSZI Megálló istentisztelet

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Kövesd TikTok csatornánkon legújabb videóinkat:
https://www.tiktok.com/@koszi.toled.jo

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 106. KÖSZI Megálló istentisztelet a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Megálló
Előző bejegyzés
Hó októberben? – Ilyen volt a 3. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábor
Következő bejegyzés
Önként és dalolva, idén is!
keyboard_arrow_up